vw-intelegere-us

Volkswagen si guvernul american au dat-o la pace

21 aprilie era ultimul termen dat de autoritățile americane companiei Volkswagen pentru a veni cu o soluție în ceea ce privește cele aproximativ 500.000 modele echipate cu propulsoare diesel și cu software-ul care păcăleau testele de noxe.

După lungi negocieri cele două părți s-au prezentat în fața judecătorului anunțând că sunt pe drumul găsirii unei soluții. Au fost anunțate doar intenții, până în acest moment nimic nu este bătut în cuie, dar constructorul german și-a asumat suficiente acțiuni pentru a muia inima americanilor.

VW a anunțat în fața judecătorului că va oferi clienților afectați mai multe opțiuni pentru a compensa daunele produse. Aceste opțiuni merg de la posibilitatea de a cumpăra automobilul afectat de la client sau anularea leasingului până la intervenții mecanice menite a diminua emisiile. În acest moment nu este disponibil un pachet de modificare a modelelor, acesta urmând a fi prezentat ulterior de VW pentru a fi aprobat de autoritățile americane.

Înțelegerea include și compensații substanțiale pentru clienții afectați, indiferent de soluția aleasă de aceștia din cele oferite de VW.

VW a acceptat să contribuie cu o sumă semnificativă pentru a remedia daunele provocate mediului, de asemenea VW va participa la promovarea tehnologiilor verzi pentru automobile.

După săptămâni de liniște, timp în care au fost purtate negocieri dure între VW și restul părților care cer daune de la consructorul german, negocieri mediate de un fost director FBI – Robert Mueller, s-a conturat o posibilă înțelegere.

Volkswagen a câștigat o nouă fereastră de timp în care poate lucra la dezvoltarea unor soluții pentru remedierea problemelor. Înțelegerea nu include și cele aproximativ 80.000 de vehicule Porsche, Audi și VW echipate cu propulsorul V6 3.0 TDI, acesta fiind un dosar separat.

Judecătorul a subliniat că așteaptă de la VW ca imediat să vadă pași concreți făcuți și a insistat ca toate părțile implicate să mențină o discreție totală asupra detaliilor până la semnarea unei înțelegeri finale. Abia atunci urmând a fi făcute publice toate detaliile.

Suntem curioși ce compensații vor primi clienții din Europa…

Leave A Comment