DTM

Mercedes-benz

Nou format de calificare în DTM pentru sezonul 2016

Pentru a crește gradul de spectacol, cei din DTM au decis ca din acest sezon sesiunile de calificări să se desfășoare puțin altfel. Ținând cont de faptul că modelele din Campionatul German de Turisme – DTM au un corespondent în producția de serie, oficialii au decis ca timpii din calificări să fie obținuți de către piloți și la volanul versiunilor civile. Din acest sezon, piloții vor rula pe circuit cu mașini înmatriculabile – BMW M4, Audi RS5 Coupe, Mercedes-AMG C 63 Coupe.

BMW

O decizie menită a apropia DTM de spectatori, în ultimii ani bolizii din campionatul german de turisme s-au transformat în adevărate prototipuri care nu mai au nicio legătură cu modelul de serie care le-a împrumutat numele și designul. Timpul de calificare va fi media timpilor realizați cu mașina de competiție și cea de serie.

Organizatorii oferă astfel și constructorilor de a demonstra cât de performante sunt și modelele de serie. Prima cursă a sezonului va fi găzduită de Hockenheim în 6-8 mai, atunci vom putea vedea dacă decizia DTM a fost inspirată sau nu.

Audi-RS-5

1 Comments

Leave A Comment