Lincoln Navigator Concept – un cocktail de lux, aer retro și tehnologie

Ford dorește să readucă Lincoln pe scena premium. Acum nu știm dacă planurile vizeează doar teritoriul Statelor Unite ale Americii plus Canada sau vorbim de planuri globale. Primul pas a fost făcut cu nou Lincoln Continental prezentat la Detroit. La salonul de la New York, cei de la Lincoln ne anunță că trebie să ne așteptăm la un nou SUV suprem. Evident Lincoln Navigator Concept este un studiu menit a atrage atenția. Și sincer… reușesc destul de bine.

Evident, nu vom vedea în producția de serie acele portiere uriașe gullwing, probabil nici covorul de trepte ce se așterne la deschidere ușilor… dar o parte din povestea interiorului sunt mari șanse să o regăsim pe viitoarele modele de serie.

Interiorul vine cu un cocktail de aer britanic și punte de yaht, cu alte cuvinte Ford dorește ca viitorul Lincoln Navigator să fie un rival pentru Range Rover. Conceptul se dorește o nouă întruchipare a noii filozofii Lincoln – ”quiet luxury”.

Conceptul introduce o platformă nouă în gama Lincoln. Sub capotă avem propulsorul V6 EcoBoost twin-turbo care dezvoltă peste 400 CP. Șoferul va avea posibilitatea de a alege diferite moduri de rulare ce vor fi acompaniate de setări diferite pentru direcție, suspensie sau nivelul de zgomot perceput la interior. Fiecare setare va fi asortată cu o temă grafică la interior. Dar Lincoln Navigator Concept este un altar închinat pasagerilor.

Studiul propune o configurație cu 6 locuri. La interior au fost amplasate șase scaune care se numesc  – Perfect Position, și care oferă posibilitatea de ajustare pe 30 de direcții. Lincoln promite unul dintre cele mai bune sisteme audio întâlnite pe un model de serie, iar studiul plusează cu o garderobă personală în portbagaj.

Pe concept sunt prezente o bună parte din sistemele dezvoltate de Ford pentru a spori securitatea pasagerilor.

Leave A Comment