EuroNCAP da verdictul: Cat de sigure sunt masinile ce pot fi conduse de la 16 ani VIDEO

Euroncap a organizat acum doi ani o primă sesiune de teste în care a urmărit să descopere ce siguranță oferă cvadriciclurile mari. Rezultatele obținute de euroncap și publicate… au reprezentat un mic șoc. Pe atunci, nimeni nu se aștepta ca aceste mici buburuze să ofere o protecție similară cu cea a automobilelor, dar nici să asistăm la centuri de siguranță ale căror puncte de prindere cedează.

Între timp, cei de la euroncap au stabilit o grilă de testare a gradului de protecție adecvată acestor cvadricicluri.

Ce spune Codul Rutier despre aceste modele:

Art.6, alin.21, Codul Rutier:

moped – vehiculul, cu două, trei sau patru roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu  o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cm3 sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală este de cel mult 4 kw

Sect. A, pct.6, Definirea Categoriilor de Vehicule:

Categoria L6e — Cvadricicluri usoare , respectiv autovehicule cu patru roti a caror masa proprie este cel mai mult de 350 kg , exclusiv masa acumulatorilor in cazul vehiculelor cu tractiune electrica , si echipate cu un motor a carui putere maxima neta este de cel mult 15 kw. Aceste vehicule trebuie sa corespunda conditiilor tehnice aplicabile mototriciclurilor din categoria L5e, cu exceptia cazurilor cand prin conditiile tehnice existente se prevede altfel.

Categoria L5e — Motocicluri , respectiv vehicule prevazute cu trei roti simetrice si echipate cu un otor cu ardere interna cu cilindreea mai mare de 50 cmc si / sau a caror viteza maxima prin constructie depaseste 45 km/h.

Au fost testate opt modele, printre acestea aflându-se și o mașină de golf. Testele au presupus o coliziune frontală cu o barieră deformabilă la viteza de 50 km/h și un impact lateral tot la 50 km/h. Pentru a avea un etalon, vă oferim rezultatele obținute la testele euroncap de către Honda Jazz care a primit 5 stele, și un grad de protecție de 93%.

Chatenet CH30


Modelul a primit două stele, oferind o protecție de 38%. Modelul oferă două locuri, are o masă de 350 kg, și o viteză maximă de 100 km/h.

Chatenet CH30

Aixam Crossover GTR


A primit o singură stea, oferind un grad de protecție de 25%. Modelul oferă patru locuri, are o masă de 440 kg și o viteză maximă de 98 km/h.

Aixam Crossover GTR

Bajaj Qute


Tot o stea a primit și acest model, cu un grad de protecție de 28%. Bajaj Qute oferă patru locuri, are 400 kg și o viteză maximă de 70 km/h.

Bajaj Qute

Microcar M.GO Family


Tot un model de o stea și cu un grad de protecție de 28%. Microcar oferă patru locuri, are o masă de 425 kg și o viteză maximă de 95 km/h.

Microcar M.GO Family

Renault Twizy


Renault Twizy a fost testat și la prima sesiune, a obținut și acum tot două stele, offerind o protecție de 39%. Este un model electric cu două locuri, o masă de 474 kg și o viteză maximă de 80 km/h.

Renault Twizy

Tazzari Zero


Tot un model electric, care a primit o stea, oferă o protecție de 31%. Un model cu două locuri, o masă de 542 kg și o viteză maximă de 100 km/h.

Tazzari Zero

Club Car 2+2 Villager LSV


O mașinuță de golf care a reușit performanța de a pleca de la euroncap fără nicio stea, oferind o protecție de 23%. Club Car oferă patru locuri, este un model electric, are o masă de 541 kg și o viteză maximă de 40 km/h.

Ligier IXO JS Line


Un model care oferă o protecție de 22%, nu a primit nicio stea. Ligier este un model cu 4 locuri, un propulsor termic de 505 cmc, o masă de 465 kg, și o viteză maximă de 70 km/h.

Ligier IXO JS Line

Leave A Comment