UPDATE: A cincea generație Subaru Impreza va fi prezentată la salonul de la New York

A cincea generație Subaru Impreza a fost prezentată la salonul de la New York. Niponii au prezentat două versiuni de caroserie – sedan și hatchback. Despre versiunea combi probabil vom auzi ceva mai târziu, în gama Subaru break-ul modelului Impreza se numește Levorg și are o identitate separată.

Din punct de vedere al designului, cei de la Subaru nu se dezmint. Noua Impreza nu strălucește, vine cu un design relativ comun. Dar asta deja o putem numi tradiție la Subaru când vine vorba de Impreza.

subaru-impreza-sedan (3)

Modelul este construit pe noua platformă globală. Noua generație se laudă cu un ampatament mai mare cu 25 mm, lucru care în mod cert se va reflecta la nivelul spațiului interior. Subaru susține că noua platformă contribuie la o creștere a rigidității de la 70% și până la 100% comparativ cu vechiul model. Gama de propulsoare va fi în linii mari aceeași. Impreza nu renunță la propulsoarele boxer, fie ele pe benzină sau diesel. Dar niponii promit motorizări puternic revizuite, propulsoare ce ar putea încorpora tehnologia de tăiere a alimentării cilindrilor în cazul în care nu este nevoie de toate resursele propulsorului.

Pentru moment au fost prezentate informații despre motorizările de pe piața americană. Propulsorul boxer aspirat de doi litri benzină a fost puternic revizuit, 80% din componente sunt noi. Vorbim despre un motor mai puternic, livrează 152 CP. Creșterea de putere este insignifiantă, dar niponii promit un consum mai mic, un răspuns mai bun al motorului la accelerații.

Tracțiunea integrală permanentă va fi echipare standard pe toate versiunile. Noua platformă aduce și o creștere agradului de protecție oferit. În cazul unui impact frontal, noul model are o eficență a absorbției energiei mai bună cu 40% comparativ cu actuala generație.

Interiorul este complet redesenat. O nouă planșă de bord cu un design modern ce integrează un sistem infotainment cu un display generos de 8 inch. Sistemul este dotat atât cu Apple CarPlay cât și cu Android Auto, dar poate comunica și cu alte sisteme.

subaru-impreza-sedan (2)

Noua generație Impreza este echipată cu sistemul EyeSight dezvoltat de Subaru. Sistemul este echipat cu două camere video ce monitorizează tot ce se întâmplă înainte. Astfel, Impreza este echipată cu sistem de menținere a benzii de rulare, cu sistem de frânare în caz de coliziune, cu sistem cruise control adaptiv. Evoluția sistemului EyeSight a permis și montarea funcției de fază lungă automată plus sistem de faruri adaptive. Modelul este prevăzut și cu sistem de frânare automată în marșarier.

Subaru Impreza Hatchback

Subaru Impreza Sedan

 

Leave A Comment