Comparativ Mazda MX-5 vs Fiat 124 Spider

Comparativ în oglindă: Mazda MX-5 VS Fiat 124 Spider

March 11, 2016
1,220 Views

Vara aceasta se anunță fierbinte. Mazda MX-5, cel mai vândut roadster din istorie, va trebui să facă față unui atac fără precedent. Fiat 124 Spider este, practic, aceeași mașină, are același ADN tehnic. Doar design-ul și dilema turbo sau aspirat vor face diferența, în contextul în care nici prețurile de bază nu diferă mult.

Design Kodo sau latin?

În timp ce Mazda se bazează pe liniile puternice și agresive are desing-ului Kodo, Fiat-ul 124 Spider adoptă un stil romantic, ușor visător, ce aduce aminte de modelul 124 Spider din anii 1960.

Dacă la exterior cele două decapotabile nu au nimic în comun, la interior doar logo-ul de pe volan face diferența. Iar acest aspect penalizează Fiat-ul, aerul retro și emoționant al caroseriei neregăsindu-se și la deschiderea portierei.

Aspirat sau Turbo?

Chiar dacă împart aceeași platformă, sub capotă, Mazda și Fiat n-au vrut să se combine. MX-5-ul mizează pe suplețea și rafinamentul tehnologiei SkyActive și oferă două motoare aspirate, de 1.5 litri / 131 CP și 2.0 litri / 160 CP. Iar Fiat-ul 124 Spider vine cu binecunoscuta unitate turbo de 1.4 litri / 140 CP. Cu unitatea de 160 CP, Mazda accelerează 0-100 km/h în 7.0 sec., în timp ce Fiat-ul de 140 CP întârzie 0.5 sec. Unitatea turbo poate fi însă ușor dopată prin modificarea soft-ului.

Meciul între Mazda MX-5 și Fiat 124 Spider se anunță interesant, dar un ”verdict în oglindă” nu putem da. Aștepăm cu inters cele două roadstere în garajul Viteze.ro.

CITEȘTE și…

Mazda MX-5: A patra generaţie a celui mai vândut roadster impune noi standarde

Abarth 124 Spider – un fel de MX-5 MPS la care visăm

doo

1 Comments

  1. Fiat câștiga la design, părerea mea, detașat. Motorizările par a fi în favoarea Mazdei, pt ca sunt destul de puternice pt dimensiunea mașinii dar și mult mai fiabile.

Leave A Comment