Femeilor le place manuala

April 8, 2016
1,683 Views

Cutii de viteze automate, clasice, cu convertizor de cuplu hidrodinamic, cu dublu-ambreiaj, robotizate, cu variatie continua sau secventiale. Eliminarea “crancenei” pedale de ambreiaj, confortul in traficul bara la bara si progresele tehnologice au transformat si transforma cutiile automate din optiune in dotare esentiala. Chiar si puristii au inceput sa se inmoaie, iar multe masini si supercar-uri nici nu mai ofera, din pacate, cutii manuale.

Speranta mai exista, insa. Daca BMW, de exemplu, a anuntat recent incheierea erei manuale pentru M5 si M6, Aston Martin se pregateste sa lanseze o editie limitata V12 Vantage S cu manuala tip “picior de caine”. Mai mult, aparentele se pare ca inseala, iar lumea pasionatilor de cai putere se intoarce cu susul in jos.

Potrivit unui studiu, realizat, culmea, in Statele Unite, unde pana si carucioarele pentru copii ar putea fi automate, femeile devin “sexul tare”, numarul celor care prefera sa se joace cu schimbatorul si sa simta fiorul retrogradarilor manuale crescand cu cateva procente bune in ultimul timp. Datele procesate de Swapalease, o companie specializata in leasing, indica o scadere clara, cu 22%, a numarului masinilor manual cumparate intre 2012 si 2015. Iar barbatii continua sa fie majoritari. Dar, in acelasi interval, numarul reprezentantelor sexului frumos care au optat pentru un automobil manual a avansat sensibil, de la 14.6% la 18.8%.

Daca femeile vor salva manualele este greu spus. Nu ar fi rau pentru placerea de a conduce, dar, din pacate, datele la nivel global dau castig de cauza automatelor. Nebunia zilnica nu prea mai lasa loc pentru pasiune, pentru placerile vinovate, din ce in ce mai multe lucruri transformandu-se in automatisme. Insa, cu mici exceptii de ultima generatie si cu destul de multe zerouri in coada, nicio cutie automata nu reuseste sa scrasneasca metalul, sa-ti salte pulsul in asteptarea retrogradarii perfecte.

Leave A Comment