VW-Golf-GTI-Clubsport-S-1

VW Golf GTI Clubsport S e noul recordman FWD pe Nurburgring

May 4, 2016
1,061 Views

Noua versiune hardcore a lui Golf GTI denumită de Volkswagen GTI Clubsport S, și în avatanjul căreia a renunțat la versiunea R400, a reușit să stabilească un nou record pe celebrul circuit de la Nurburgring pentru mașinile cu tracțiune față obținând un timp de 7:49.21, depășind nu numai competitorii direcți Honda Civic Type R(7:50.63), dar și mașini sport mai titrate precum BMW M4 (7:52) sau Dodge Challenger Hellcat (7:51.51).

Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât Golf GTI Clubsport S are o putere semnificativ mai mică decât ultimele două, dispunând de doar 310CP și 380Nm disponibili între 1700 și 5300rpm. Unul dintre secretele capabilităților pe circuit ale lui Clubsport S este și masa redusă cu 30kg față de versiunea Clubsport care oricum dispunea de un tratament de micșorare al greutății, ajungând astfel la 1280kg. Acest lucru a putut fi realizat prin îndepărtarea banchetei spate, materiarului fonoabsorbant sau adoptarea unei cutii de viteze manuale cu șase rapoarte, cutia DSG fiind cu 20 kg mai grea.

Mașina a venit dotată cu jante din aliaj Pretoria de 19inch încălțate cu pneuri semi-slick dar și cu sistemul XDS+ , autoblocant și un nou sistem de evacuare. Ca și versiunea Clubsport, și Clubsport S beneficiază de elemente aerodinamice suplimentare, în timp ce la interior și-au gasit locul un set de scaune de curse și schimbător de viteze și volan îmbrăcate în Alcantara. Din totalul de 400 de exemplare programate, 100 vor merge către piața din Germania și 150 către Marea Britanie, niciunul nefiind alocat pieței nord-americane.

1 Comments

Leave A Comment