Volkswagen Up facelift turbează

V-ați prins din fotografii că e Up facelift? Nici noi. Modificările estetice operate celui mai mic model Volkswagen, care va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016, sunt atât de discrete, încât pot trece aproape neobservate. La volan însă, diferențele vor fi clare, Up-ul facelift beneficiind, în premieră, de un motor turbo în trei cilindri.

Pentru a identifica noul stil al lui Up, trebuie să vă concentrați. De exemplu, semnalizatoarele de pe laterale nu mai sunt pe aripi, ci au fost integrate în oglinzi. Liniile parașocurilor au fost ușor retușate, iar blocurile optice spate au un design nou.

În habitaclu, există mai multe posibilități de personalizare și, opțional, poate fi montat un sistem audio Beatsaudio, de 300 W. Iar planșa de bord oferă un suport inedit pentru smartphone.

Principala noutate a facelift-ului se află sub capotă. Astfel, pe lângă versiunile atmosferice ale motorului de 1.0 litri, de 60 și 70 CP, a apărut una ”turbată”. Propulsorul 1.0 TSI dezvoltă 90 CP și un cuplu de 160 Nm, ceea ce duce performanțele Up-ului aproape de cele ale primei generații Golf GTI din anii 1980. VW Up 1.0 TSI accelerează 0-100 km/h în 10 sec. și consumă mai puțin decât versiunea de 60 CP.

Leave A Comment