lei

UTIL: Taxele auto nu se mai platesc la CEC Bank. AFLA cum poti achita taxele pentru permisul de conducere, placutele de inmatriculare si talon

July 6, 2016
19,738 Views

In premiera, taxele auto nu se mai platesc la CEC Bank. Odata cu intrarea in vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, plata tarifelor aferente confectionarii si valorificarii placilor cu numere de inmatriculare, atribuirii unui numar de inmatriculare preferential, pastrarii combinatiei numarului de inmatriculare, contravaloarea certificatelor de inmatriculare, a autorizatiilor provizorii si a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament sau mandat postal catre contul unic deschis de catre fiecare Institutie a Prefectului.

De asemenea, conform MAI, plata in numerar se poate face la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului si la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor (pentru documentele emise de acestea) din cadrul Institutiilor Prefectului.

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, MAI a anuntat ca pe site-ul fiecarei institutii a prefectului vor fi afisate: numarul contului IBAN, numarul codului fiscal, mentiuni legate de informatiile care trebuie completate de cetateni pe documentele de plata, adresele trezoreriilor si ale casieriilor institutiilor prefectului unde se poate face plata in numerar.

Important

Pe documentul de plata vor fi inscrise CNP-ul si numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal si denumirea institutiei prefectului unde va fi depusa cererea de eliberare a permisului de conducere, certificatului de inmatriculare sau a altor documente, dupa caz, suma si tipul de documente pentru a carui contravaloare se incaseaza plata.

Actele necesare si termenele de eliberare a documentelor emise de MAI raman neschimbate.

 

Leave A Comment