Siguranta si confort: Volvo lanseaza o noua gama de scaune auto pentru copii

May 11, 2016
1,120 Views

Volvo nu este un etalon de siguranta doar in lumea inchisa a automobilului, unde, din 1959 cand a patentat centura in trei puncte, a inovat continuu, ci si domenii conexe, fiind, de exemplu, primul constructor auto care testeaza la impact scaune auto pentru copii inca din anii ’60. Bazandu-se pe aceasta expertiza incontestabila, Volvo a dezvoltat, alaturi de Britax-Romer, unul dintre cei mai importanti producatori de scaune auto pentru copii, o noua gama de astfel de echipamente, care puna accentul pe siguranta si confort.

Noile scaune auto sunt proiectate pe varste si impun noi standarde in domeniu. Scaunele pentru bebelusi (13 kg sau 9 luni) si cele pentru bebelusii-mari (3-4 ani), de exemplu, sunt orientate catre spatele masinii, aceasta pozitie “cu ochii spre luneta” fiind mult mai sigura pentru acestia, potrivit specialistilor. Iar tapiteria este realizata in proportie de 80% din lana, noul material reducand fenomenul de “incingere” si fiind mai placut la atingere. De asemenea, noile scaune pentru copii Volvo sunt mai subtiri, sporind confortul si spatiul pentru picioare.

This slideshow requires JavaScript.

Vrem sa ne asiguram ca si cei mici calatoresc in cele mai sigure conditii, in functie de inaltimea si varsta lor. Cel putin pana la varsta de 3 sau 4 ani, copilul ar trebui sa aibe scaunul orientat spre spatele masinii, iar pana copilul va atinge 140 cm inaltime, sa fie folosite inaltatoare special create pentru el. Beneficiile scaunelor din punct de vedere al sigurantei sunt incontestabile, si cu toate acestea multi parinti le dau voie copiilor sa stea orientati spre fata prea devreme. Decizia lor este adesea motivata de confort, mai ales cand copilul se plange ca nu are suficient spatiu la picioare sau ca ii este prea cald din cauza tapiteriei”, a explicat Prof. Dr. Lotta Jakobsson Adjuvant, Manager Tehnic Senior in Prevenirea Accidentelor la Volvo Cars Safety Centre.

Leave A Comment