rabla

UPDATE! Liber la casat vechituri, a pornit Rabla 2016

June 15, 2016
2,212 Views

UPDATE, 15 iunie: Liber la casat vechituri! Programul Rabla 2016 a demarat, marti, 14 iunie, in versiunea clasica, pentru persoane fizice. Pana la sfarsitul lunii va lua startul si programul “Rabla Plus”, pentru stimularea achizitionarii de masini electrice sau hybrid.

Am demarat acest program mai tarziu decat in alti ani, insa am venit cu o viziune complet noua asupra acestuia, in al 12-a an de functionare. Prin introducerea componentei “Rabla Plus”, care va demara pentru cetateni tot luna aceasta, avem acum intr-adevar un program care poate sa isi atinga obiectivul principal: reducerea poluarii si imbunatatirea calitatii aerului pentru toti romanii. Imi doresc ca, de anul acesta, sa vedem din ce in ce mai multe masini electrice pe strazile si in marile orase din Romania“, a afirmat Cristina Pasca Palmer, ministrul Mediului.

UPDATE, 26 mai: RABLA 2016 ar putea lua, in sfarsit, startul in prima jumatate a lunii iunii. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a aprobat si publicat, in data de 25 mai, in Monitorul Oficial, Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national. Sesiunea de depunere a dosarelor pentru validarea importatorilor si a distribuitorilor de masini se va incheia pe 3 iunie. Toate informatiile le gasiti pe site-ul AFM.

Conditii de acordare a primei de casare

(1) Beneficiaza de prima de casare proprietarul persoana fizica ce indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

 1. a) are domiciliul sau resedinta in România;
 2. b) nu are obligatii de plata la bugetul local;
 3. c) s-a inscris la un producator validat in vederea achizitionarii unui autovehicul nou, obtinând nota de inscriere;
 4. d) a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat si a obtinut certificatul de distrugere, potrivit prevederilor prezentului ghid;
 5. e) a radiat din evidenta circulatiei autovehiculul uzat si a obtinut certificatul de radiere, potrivit prevederilor prezentului ghid;
 6. f) a prezentat producatorului validat dovada distrugerii si a radierii din evidenta circulatiei a autovehiculului uzat, potrivit prevederilor prezentului ghid;
 7. g) a achizitionat autovehiculul nou de la producatorul validat care a eliberat nota de inscriere.

RABLA 2016: Cum iti iei masina noua cu aproape 6.000 euro reducere

 

(2) Beneficiaza de prima de casare orice persoana fizica care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

 1. a) are domiciliul sau resedinta in România;
 2. b) nu are obligatii de plata la bugetul local;
 3. c) i-a fost cedat de catre un proprietar persoana fizica dreptul de beneficiu asupra primei de casare;
 4. d) a achizitionat autovehiculul nou de la producatorul validat care a eliberat nota de inscriere.

UPDATE, 7 aprilie: Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer a confirmat ca Rabla 2016 va avea o noua sectiune intitulata ”Rabla plus”, destinata impulsionarii achizitiei de masini electrice si  stimularii construirii unei infrastructuri electrice, cu un buget de 75 milioane de lei. Ghidurile de finantare ar putea sa fie gata pana la sfarsitul lunii aprilie, iar startul programului ar putea fi dat la inceputul lunii mai.

Guvernul a aprobat bugetul pe 2016 al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu din care urmeaza sa fie finantate Rabla 2016 – Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national. Tichetele Rabla vor putea fi utilizate drept avans pentru achizitionarea unui autoturism nou prin Programul “Prima masina”. Si, in premiera, se vorbeste despre “Rabla Plus”, un Program de stimulare a achizitionarii de masini noi electrice si hybrid.

Prin corelarea Rabla – “Prima masina”, beneficiarii Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national vor putea achizitiona o masina noua in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, folosind voucherul optinut prin casarea unui autovehicul vechi pentru justificarea achitarii avansului de minimum 5% pentru automobilul nou.

Deocamdata, alte date despre “Rabla Plus”, Programul de stimulare a achizitionarii de masini noi electrice si hybrid, nu au fost comunicate. De asemenea, inca nu a fost stabilita data de start pentru Rabla 2016.

rabla

3 Comments

 1. DOMNILOR GUVERNANTI,MAI BINE DATI PRIMUL LOC DE MUNCA, PRIMA CASA, PRIMUL STADION OLIMPIC,PRIMA PISCINA OLIMPICA, PRIMA LINIE SUPEREXPRES BUCURESTI- CONSTANTA,ETC. LASATI AUTOMOBILELE,NU VA MAI LAUDATI CU ,,CRIMNALELE SECOLULUI”, PE CAND CONDAMNARI PE VIATA PENTRU ,,UCIGASII SOSELELOR”? PENTRU ,,CAZUL IONUT” ATI UCIS MII DE ANIMALE NEVINOVATE,IAR ADEVARATII VINOVATI AU RAMAS NEPEDEPSITI,BA CHIAR DESPAGUBITI ,,REGESTE”, DIN BANII CUI? NE FURAM CACIULA ,,DOMNILOR TOVARASI, CAPITALISTII LU’ PESTE IMPARAT”.

 2. Prin programul Rabla, actual, cu un singur tichet (voalcer), nu sunt scoase din circulatie adevaratele rable, cu vechime de peste 20- 25 ani, deoarece oameni saraci nu au bani pentru masini noi. Era mai bine cand se acceptau 2 tichete. Era de asteptat sa fie acceptate chiar 3 tichete. Pentru o masina noua erau scoase din circulatie 3 rable. Valoarea tichetului era suficient de 1000 euro.

Leave A Comment