lucrari-drum

“Pregatiri” pentru sezonul estival – Autostrada Soarelui intra in reparatii

March 24, 2016
745 Views

Ceasul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) merge dupa Soare. Sau, mai bine zis, sta. Daca abia asteptati sa vina vara si sa dati o fuga pe Litoral, ar fi bine sa va ganditi de pe acum la rute alternative, pentru ca, “surpriza”, Autostrada Soarelui (A2) va intra in reparatii pe tronsonul Drajna – Lehliu chiar la in sezon.

CNADNR a anuntat ca reabilitarea tronsonului de 40 de kilometri este “foarte necesara”. Si, este adevarat, multe portiuni de pe A2 arata ca dupa bombardament.

Dar, de ce in sezonul estival? De ce sa anunti acum, cand stii ca, legal, procesul de licitare dureaza pana la 120 de zile? Ne aflam la sfarsitul lui martie si, daca adaugam cele trei luni, in cel mai bun caz, lucrarile vor incepe in… iunie. Adica, exact la startul sezonului. Si, evident, reabilitarea celor 40 de kilometri nu se poate face peste noapte.

Conform CNADNR, lucrarile vor consta in decopertarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 centimetri si returnarea straturilor de legatura si a celui de uzura. Valoarea lucrarii se ridica la circa 46.5 milioane de lei, iar un termen de executie nu a fost comunicat. Nu suntem constructori de drumuri si poduri, dar, dupa cum se misca alte lucrari similare in Romania, reabilitarea A2 ar putea dura cel putin trei luni. Deci, daca se incepe la 1 iunie, se va termina cel devreme in septembrie.

Asa ca, se anunta o vara de stat pe autostrada. Scuzele prezentate in comunicatul CNADNR si promisiunile, potrivit carora, impreuna cu Politia Romana, se va incerca gasirea de solutii pentru ca traficul sa fie afectat cat mai putin, sunt de prisos.

lucrari-drum

Leave A Comment