P90225910-highRes

Încă un pas către electromobilitate: Bruxelles-ul, al 10-lea oraș DriveNow din Europa

July 18, 2016
639 Views

Capitala Belgiei este cel de-al zecelea oraş din Europa unde va opera DriveNow, joint-venture-ul de car sharing premium format de BMW Group şi Sixt SE. Sistemul „free floating”, cu preluare şi predare automată a automobilului oriunde pe stradă, a fost permis la Bruxelles din luna iunie, iar serviciul va oferi o gamă de modele BMW şi MINI.

Suntem încântaţi să primim Bruxelles ca al zecelea oraş DriveNow, acesta fiind un mod potrivit de a sărbători cinci ani de car sharing premium în Europa. Ca număr de clienţi, suntem deja lideri ai pieţei de car sharing din Germania şi obiectivul nostru este acela de a fi la fel în întreaga Europă. Suntem convinşi că serviciile noastre de mobilitate individuală premium vor fi un factor important pentru succesul din viitor. Desigur, serviciile nu vor înlocui domeniul auto, dar sunt un aspect suplimentar important pentru afacerea noastră. Acesta este motivul pentru care căutăm constant locuri în care putem duce DriveNow“, a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, Aftersales şi Servicii de Mobilitate

DriveNow a fost lansat în 2011, la Munchen, iar, în momentul de față, are peste 600.000 de clienți, serviciul extinzându-se continuu. Pe lângă cele cinci oraşe din Germania (Berlin, Hamburg, München, Düsseldorf şi Köln), serviciile DriveNow sunt disponibile şi în capitalele Londra, Viena, Copenhaga, Stockholm şi, din această lună, în Bruxelles.

Mai mult, din vara anului 2013, BMW a introdus automobile electrice i3 în flota DriveNow. Și, în prezent, 20% din întreaga flotă este cu propulsie electrică, iar peste 150.000 de clienţi au avut prima lor experienţă de condus electric datorită DriveNow, automobilele electrice ale companiei parcurgând peste trei milioane de kilometri în total.

În Germania, de pildă, DriveNow înregistrează o medie de peste o jumătate de milion de călătorii în fiecare lună. O călătorie măsoară, în medie, între 8 şi 15 kilometri şi durează între 20 şi 40 de minute.

 

Leave A Comment