google car

SONDAJ: 62% dintre soferii britanici se tem de robo-masini. Voi ce parere aveti despre vehiculele autonome?

Ideea masinilor fara sofer este la moda si agita multe forte. Fiat s-a inteles, de exemplu, cu Google pentru dezvoltarea si impllementarea tehnologiilor autonome, Volvo a anuntat recent ca, in 2017, va lansa cel mai mare si mai ambitios program de testare a masinilor autonome, sustinand ca “condusul autonom reprezinta un pas inainte in materie de siguranta la volan”, iar Tesla propune deja proprietarilor sa incerce sa-si lase masinile sa mearga singure. Oamenii, in general, si soferii, in special, nu debordeaza, insa, de prea mult entuziasm. Cel putin asa arata datele unui sondaj realizat in Marea Britanie de SmartWitness.

Voi ce parere aveti despre vehiculele autonome? Asteptam parerile voastre in comentarii…

62% dintre soferii chestionati au raspuns ca s-ar simti mai putin siguri pe sosele alaturi de masini fara oameni in spatele volanului. 72% au spus ca se tem ca lucrurile s-ar putea complica foarte mult in relatia cu asiguratorii, in cazul unui accident cu o robo-masina. Iar noua din zece repondenti au precizat ca, din punctul lor de vedere, masinile autonome ar trebui dotate cu camere video si imaginile filmate sa fie acceptate ca probe in instant.

Mai mult, sondajul SmartWitness arata ca 52% dintre soferii din Marea Britanie se opun introducerii masinilor autonome, chiar daca, teoretic, in “insula” acestea vor putea fi comercializate din 2020.

Leave A Comment