google masina autonoma

Google a brevetat un sistem care vede semnalizatorul aprins si intelege schimbarea de directie

April 13, 2016
1,006 Views

Google face noi pasi importanti in directia masinilor autonome. Potrivit USPTO (Biroul american pentru marci si brevete), gigantul din Mountain View, care stie tot ce misca pe Internet, a patentat un sistem care monitorizeaza si detecteaza aprinderea semnalizatoarelor.

Cu ajutorul unei camere video speciale, sistemul montat pe o masina autonoma “vede” aprinderea si schimbarea culorii semnalizatorului vehiculului din fata sa. Mai mult, creierul electronic, care proceseaza instantaneu atat imaginea, cat si alti parametri, poate face diferenta intre semnalizarea pentru schimbarea directiei sau aprinderea luminilor de avarie si “spune” masinii autonome cum sa reactioneze. In functie de situatie, aceasta poate incetini, frana, semnaliza si ea, etc..

Tehnologia patentata de Google nu functioneaza doar pentru vehiculele care merg in acelasi sens. Sistemul “vede” si ce fac masinile care circula din sens opus, si pe cele aflate pe marginea drumului. Important este sa se afle in campul vizual al camerei.

1 Comments

  1. Great post, you have pointed out some good details, I as well believe this is a very
    superb website.

Leave A Comment