BMW umblă cu globul de cristal: Va găsi în timp real locurile de parcare libere

March 9, 2016
840 Views

BMW pregătește o nouă aplicație în ”magazinul” Connected Drive, care va indica în timp real șoferilor zona unde au cele mai multe șanse să găsească un loc de parcare liber. Serviciul On-Street Parking Information va fi însă predictiv, funcționând ca ”globul de cristal” al unei vrăjitoare bune.

În momentul de față, există câteva sisteme de navigație care, pe baza datelor primite de la parking-urile subterane, indică șoferilor unde există locuri libere de parcare. Dar informațiile nu sunt foarte relevante, feed-urile de la furnizori nefiind chiar în timp real.

BMW On-Street Parking Information va funcționa pe principiul sistemelor de navigație sociale, precum Google Maps sau Waze, dar, în loc să arate șoferilor traficul și rutele alternative pentru a scăpa de ambuteiaje, va previziona zona cu potențiale locuri de parcare libere. Pentru ca ”globul de cristal” să funcționeze, aplicația dezvoltată de Inrix va analiza live mișcările mașinilor conectate care caută un loc de parcare sau eliberează unul.

Ideea e interesantă, dar eficacitatea predicțiilor va fi influențată direct proporțional de numărul utilizatorilor, al mașinilor conectate. Prin urmare, n-ar fi rău dacă BMW s-ar gândi să promoveze aplicația la liber, iar aceasta să poată fi descărcată și rulată pe orice smartphone.

On-Street Parking Information va fi integrat în serviciul de date din trafic BMW (RTTI), până la sfârșitul anului 2016, și va fi disponibil pentru sistemele de navigație BMW Professional sau Business.

 

Leave A Comment