skoda-kodiaq

Skoda confirmă numele Kodiaq pentru noul său SUV de 7 locuri

După luni întregi de speculații, Skoda a anunțat oficial că viitorul SUV va purta numele Kodiaq. Pentru a sublinia mărimea și puterea noului SUV, Skoda a preluat și adaptat denumirea de la ursul Kodiak ce trăiește pe o insulă în apropiere de Alaska. Kodiaq va avea multe în comun cu recent lansatele Seat Ateca și Volkswagen Tiguan, dar așa cum ne așteptăm din partea constructorului ceh, noul SUV va fi mai mare decât frații săi, având o lungime de 4.7 metri. Spre comparație, Volkswagen Tiguan măsoară 4.49 metri iar Seat Ateca doar 4.36.

În timp ce Ateca va fi oferit exclusiv în configurație de cinci locuri, Skoda va oferi suficient spațiu pentru șapte persoane, la fel ca și viitoarea versiune alungită a lui Tiguan. De asemenea, este foarte posibil ca modelul Skoda să aibă și cea mai mare capacitate de încărcare, lucru întâlnit și la celelalte modele din gamă.

Detalii despre motorizări nu au fost oferite, dar în mod evident va folosi aceleași unități ca și frații Tiguan și Ateca. Motorizarea de bază va fi un 1.0 TSI în 3 cilindri ce dezvoltă 115CP, urmat de 1.4 TSI și 148CP și de 1.8 sau 2.0TSI de 177CP. Nici amatorii de diesel nu vor avea parte de mari suprize, fiind disponibile atât variante 1.6TDI de 113CP dar și 2.0 TDI de 150 și 187CP. Transmisia se va face pe puntea față, dar opțional versiunile mai puternice vor primi tracțiune integrală. Tot în funcție de motorizare se va putea alege și cutia de viteze, clienții având la dispoziție atât o cutie manuală cu șase trepte cât și DSG cu șapte trepte.

Skoda declară că noul său SUV își va face debutul în cea de a doua parte a anului, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris, urmând ca primele exemplare să fie livrate la începutul anului 2017.

skoda-kodiaq-2

Leave A Comment