Skoda-atero (1)

Skoda Atero este rezultatul muncii a 26 de studenti

26 de studenți, într-o scoală de vară, tabără de creație… îi puteți spune cum vreți, au creat o Skoda după chipul și asemănarea lor. Asta ne spun cei de la Skoda, că acest concept este un fel de ”mașina perfectă” pentru cei 26 de studenți.

Skoda-atero (7)

Skoda Atero este un coupe care are labază modelul Rapid Spaceback. Acest model este al treilea realizat de studenți la Academia Skoda. Skoda Atero este un model complet funcțional. În 2014 o echipă de studenți a realizat modelul ultracompact CitiJet, iar anul trecut tinerii au realizat pickup-ul Funstar.

Spre deosebire de celelalte proiecte, acum vorbim despre unul ceva mai avansat. Modificările sunt mult mai profunde decât s-ar putea crede la prima vedere. Conversia de la Skoda rapid Spaceback la un coupe a presupus și mutarea montantului B spre spate, montantul C este mult mai plonjat, iar pavilionul coboară mult mai devreme spre spate. Ușile au fost mărite, a fost proiectat un nou hayon care încorporează și un eleron. Sub capotă avem un propulsor 1.4 TSI de 125 CP cuplat la o cutie automată DSG cu 7 trepte. Nouă ne aduce aminte de Skoda 110R.

Leave A Comment