VIDEO! Performantele nu vin la pachet cu siguranta. Niciun muscle car american nu a luat nota maxima la intalnirea cu zidul IIHS

Masinile sport cu performante de top nu sunt cumparate pentru a fi conduse batraneste pana la piata. In general, proprietarii fac parte din randul pasionatilor care privesc cu entuziasm acceleratia si cauta placerea de a conduce pe orice coltisor de asfalt.

Tinand cont de aceste aspecte, IIHS – Institutul American pentru Siguranta pe Autostrada – a vrut sa vada cat de sigure sunt muscle car-urile moderne, Ford Mustang, Chevrolet Camaro si Dodge Challenger, in cazul unui accident. Rezultatele sunt dezamagitoare, niciuna dintre cele trei masini americane sport nereusind sa obtina nota maxima – “Top Safety Pick”, asa cum s-a intamplat in cazul unor modele obisnuite, precum Mini Cooper, Mazda3, Audi A6, Lexus NX sau Ford F-150. Lista tuturor masinilor cotate “Top Safety Pick” o gasiti aici.

Pentru a trece cu brio testele IIHS si a obtine “Top Safety Pick”, o masina trebuie sa ia calificativul “Good” la “intalnirile” cu zidul nedeformabil (“Small overlap front” & “Moderate overlap front”), la impactul lateral, la testul pentru rezitenta acoperisului si a tetierelor. De asemenea, institutul noteaza si sistemul de prevenire a unui impact frontal.

Dintre cele trei muscle car-uri, cel mai bine s-a comportat Ford-ul Mustang, care a luat “Good” la toate probele in afara de “Small overlap front”. Plafonul s-a incretit prea mult, iar montantul “A” si plansa de bord au invadat habitaclul.

Chevy-ul Camaro s-a comportat mai bine la ciocnirea partiala cu zidul, dar nu a obtinut decat calificativul “Acceptable” la rezistenta acoperisului si a fost penalizat pentru lipsa sistemului de prevenire a unui impact frontal.

Iar Dodge-ul Challenger a luat cele mai slabe note: “Acceptable” la rezistenta acoperisului, “Acceptable”  la testul tetierelor si “Marginal” la “Small overlap front”, roata stanga fata intrand aproape total in habitaclu si prinzand picioarele manechinului de la volan.

1 Comments

  1. Camaroe cel care s-a comportat cel mai bine in privinta celulei de siguranta…de remarcat montantul A care nu se deformeaza intr-atat incat sa prinda piciorul eventualului conducator auto!

Leave A Comment