Ford-Driving-Skills-for-Life (2)

Ford investeşte de 2,9 milioane Euro pentru a instrui tineri şoferi din Europa

March 9, 2016
651 Views

Ford Motor Company a anunţat astăzi că va investi  2,9 milioane Euro în 2016 pentru a asigura instruirea gratuită a 7.000 de tineri şoferi, cu vârste între 18 şi 24 de ani din întreaga Europa.

Din 2013 și până în prezent, Ford Europa a alocat o sumă totală de 9,6 milioane Euro pentru instruirea prin intermediul lăudabilului său program Ford Driving Skills for Life (DSFL). Anul acesta, Ford va asigura instruire gratuită pentru prima dată în Finlanda şi Polonia şi va continua cu implementarea programului în România, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Rusia, Spania, Turcia şi Marea Britanie.

Ford implementează acest program în România alături de Napoca Rally Academy (NRA), în frunte cu Bogdan Marişca, Marco Tempestini şi Simone Tempestini, campionul național al României la raliuri.

Ford-Driving-Skills-for-Life (3)

Din 2014 și până în prezent, Ford si NRA au instruit în România aproximativ 2500 de șoferi, în doar 4 sesiuni ale programului ce au avut loc în Craiova, București, Cluj și Iași. Anul acesta Ford DSFL ajunge pentru prima dată în Timișoara și de asemenea în Cluj și Craiova. Datele şi locaţiile urmează să fie anunţate în curand pe site-ul  www.drivingskillsforlife.ro

Accidentele rutiere sunt cauza principală a decesului tinerilor europeni cu vârste între 18 şi 24 de ani*. Ford a instruit deja 13.500 şoferi începători din Europa, furnizând cursuri gratuite, practice, care acoperă recunoaşterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului şi gestionarea vitezei şi a spaţiului. Programul pune, de asemenea, accentul pe riscurile implicate de factorii de distragere a atenției, cum ar fi transmiterea de SMS-uri şi realizarea de selfie-uri la volan, precum şi pe pericolele condusului sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Ford-Driving-Skills-for-Life (4)

Ford este primul producător auto care a introdus cursuri gratuite, practice de instruire destinate şoferilor începători. În cei 11 ani de la lansarea sa în SUA, Ford DSFL a asigurat instruirea a peste 650.000 de persoane la nivel global.

Programul Ford DSFL a fost foarte bine primit în România și de aceea, în 2016 Ford a extins numărul sesiunilor, astfel că instructorii NRA vor ajunge în 3 orașe ale ţării pentru a pregati cât mai multi tineri șoferi.

Ford DSFL ajunge anul acesta în Cluj, Timișoara și Craiova

Înscrierile pentru cele 3 programe din Cluj, Timișoara și Craiova vor începe în curând, iar pentru detalii suplimentare, vă rugăm să vizitați www.drivingskillsforlife.ro şi pagina de Facebook a Ford România.

Leave A Comment