208

CRASH TEST dezastruos: Kia Picanto și Peugeot 208 se alătură modelelor care nu suportă soarele brazilian

June 10, 2016
722 Views

Micuța Kia Picanto a trecut cu brio testele la impact Euro NCAP, fiind cotata cu 4* de siguranță, în 2011. Iar ”leul urban”, Peugeot-ul 208, a luat 5* de siguranță în 2012. Dar modelele făcute pentru și în țările emergente demonstrează din nou că, din păcate, securitatea e ultima preocupare a constructorilor în aceste zone.

Latin NCAP și Global NCAP au testat, în ultima perioadă, nu mai puțin de 7 modele : Renault Kwid (0* de siguranță), Hyundai Eon (0* de siguranță), Mahindra Scorpio (0* de siguranță), Suzuki Maruti Eeco (0* de siguranță), Suzuki Maruti Celerio (0* de siguranță), Kia Picanto (0* de siguranță) și Peugeot 208 (2* de siguranță).

VEZI în filmulețele de mai jos cum se comportă fiecare model ”emergent” în caz de accident!

Latin NCAP, echivalentul Euro NCAP-ului în America de Sud, a lovit recent Kia Picanto în versiune ”emergentă”, fără niciun airbag, și Peugeot-ul 208 fabricat în uzina din Porto Real (Brazilia). Coreeanca a primit zero stele, iar franțuzoaica, doar două.

Președintele Latin NCAP, Maria Fernanda Rodriguez, s-a declarat dezamăgită de strategia producătorilor de a face mașinile în regiune fără elemente de protecție, subliniind că 208-ul făcut în Brazilia, de exemplu, nu dispune de ranforsările laterale obligatorii din 1995 în Europa.

Kia Picanto nu este produsă în America de Sud, ci în Coreea de Sud, însă modelul destinat piețelor emergente n-are legătură cu cel pentru Europa. Latin NCAP a destat cea mai ”cheală” versiune, care nu dispune nici măcar de un singur airbag. La impactul frontal, structura a fost stabilă, dar manechinii adulți au avut serios de suferit din cauza lipsei ”pungilor cu aer”, iar în lipsa centurilor în trei puncta protecția pentru copii aproape că nu există. Luând zero la testul frontal, Picanto n-a mai fost destata și la impact lateral.

Renaul Kwid a obținut 0* de siguranță la testele Global NCAP

Hyundai Eon, fără airbag-uri, la testele Global NCAP

Mahindra Scorpio – 0* de siguranță, la testele Global NCAP

Suzuki Maruti Eeco – 0* de siguranță, la testele Global NCAP

Suzuki Maruti Celerio – 0* de siguranță, la testele Global NCAP

Leave A Comment