Mitsubishi eX Concept

Mitsubishi eX Concept

March 8, 2016
741 Views

Simt nevoia să vă amintesc că Mitsubishi au oprit producția lui Lancer Evolution, și că nu vor mai lansa un înlocuitor. Și acum să continuăm cu acest eX Concept prezentat de Mitsubishi la Geneva MotorShow.

Niponii ne promit în viitorul apropiat un crossover/ SUV de clasă mică. Evident un rival pentru Nissan Juke, model care în curând ar putea defini acest segment prin modul în care toți constructorii se raportează la el.

eX Concept, din punct de vedere al designului, este un mariaj a două dintre ultimile studii prezentate de Mitsubishi: Concept AR și Concept XR-PHEV. Un crossover cu o linie sportivă, cu o parte frontală dominată de MMC Dynamic Shield. Caroseria este un mariaj dintre un coupe și un break. Niponii amintesc ceva și de un shooting break, noi nu am descoperit elemente care să nu ducă cu gândul la aceast caroserie.

eX este un model electric, dar unul care utilizează baterii de generația a doua, acestea având o capacitate și o densitate a energiei mult mai mare. Pachetul EV este mai eficient și are o masă mult redusă. Niponii anunță o autonomie de 400 km, punțile față/spate sunt echipate fiecare cu un motor de 70 kW.

Sistemul de tracțiune integrală, adică mariajul celor motoare electrice este asigurat de S-AWC și Active Yaw Control.

Conceptul introduce funcții pe care în mod cert le vom regăsi pe viitoarele modele Mitsubishi. Aici vorbim despre funcții de condus semi-autonom care permit automobilului, în cazul rulării pe autostradă, eX poate mări sau reduce viteza automat, schimba benzile. Capacitățile de autonomous driving se regăsesc ascunse în funcția Valet Parking Assistant. Spre exemplu, dacă mașina este conectată la rețeaua de hoteluir și restaurante, aceasta poate găsi un loc de parcare, poate merge la acel loc de parcare sau ieși din parcare pentru a-și întâmpina șoferul în mod autonom.

Mitsubishi eX Concept

Leave A Comment