Aston Martin Vulcan

Rivalul lui Ferrari FXX- K este Aston Martin Vulcan

Cândva, britanicii monopilizau scena supercarurilor cu un XJ220 sau un McLaren F1. A fost liniște o lungă perioadă, dar acum un V12 de 800 CP promite să agite spiritele.

Aston Martin Vulcan este o propunere pentru cei cu foarte mulți bani care își doresc și altceva în garaj pe lângă produsele de serie. Vulcan este propunerea celor de la Aston Martin pentru cei care nu sunt cuceriți de Ferrari FXX-K sau McLaren P1 GTR.

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan a fost creat doar pentru a fi ”exploatat” pe circuit, nu este omologat pentru a circula pe drumurile publice. Vor fi construite doar 24 exemplare, fiecare exemplar având un preț de bază de 2.3 milioane USD. În preț sunt incluse și cursuri de pilotaj pentru a oferi șansa proprietarilor să descopere limitele mașinii.

Vulcan are la bază același structură centrală de carbon de la One-77, ampatamentul este identic cu al exoticului coupe, 2,791 mm. Central, este amplasat cea mai virilă versiune a propulsorului V12 aspirat de 7 litri. Acesta dezvolt peste 800 CP, puterea este trimisă punții spate via o cutie Xtrac secvențială cu 6 trepte. Chiar dacă este un model destinat exploatării doar pe circuit, Vulcan este echipat cu frâne Brembo ceramice cu ABS, control variabil al tracțiunii. Aston Martin Vulcan respectă toate normele relevante de securitate ale FIA.

Leave A Comment