Rinspeed Etos

Rinspeed Etos – Atacul dronelor

Unul dintre cele mai avangardiste concepte de la cea de-a 86 ediție a Salonului Auto de la Geneva este Rinspeed Etos. Micuțul constructor și tuner elvețian a transformat supercar-ul hybrid BMW i8 într-o mașină autonomă, capabilă să comunice permanent cu infrastructura și celelalte vehicule din trafic. Bineînțeles, dacă și acestea au un dram de inteligență artificială.

Ca în filmul i-Robot, volanul lui Etos dispare în bord. Astfel, șoferul beneficiază de mai mult loc și, alături de pasageri, se poate bucura în timpul călătoriei de ecranele de 21.5 inch ale sistemului multimedia. Se pot viziona știrile sau filme, se poate juca un joc, etc.. De asemenea, sistemul Harman Connected este capabil să anticipeze nevoile șoferului, propunându-i, de exemplu, destinația în funcție de istoric sau cel mai apropiat loc în care se poate odihni.

Cea mai interesantă dotare a lui Rinspeed Etos este, însă, drona. Aceasta dispune de un loc de aterizare în partea din spate a acoperișului plonjat și poate fi folsită, de pildă, pentru livrări sau filmări în timpul mersului.

Ideea cu drona este interesantă, dar cum Etos este doar un prototip, până la dispariția plăcerii de a conduce o mașină sport mai e cale lungă.

Leave A Comment