Renault Scenic

Renault Scenic va fi prezentat în premieră la Geneva

February 24, 2016
558 Views

Renault a inventat acest segment, cel al MPV-ului compact, în 1996 chiar cu Scenic. De atunci au trecut 20 de ani, trei generații și peste 5 milioane de modele comercializate.

La Geneva, constructorul francez va ridica prelata de pe a patra generație. Până la ora premierei va trebuui să ne mulțumim cu cele două imagini ale noii generații oferite de cei de la Renault.

Constructorul francez își propune cu a patra generație să redefinescă standardele MPV-ului compact. Scenic aduce o abordare nouă, putem vorbi de o evoluție a conceptului, așa cum a fost și în cazul ultimei generații Espace. Scenic se apropie de zona crossover, vine cu o gardă la sol ușor mai mare, consolele față/ spate au fost reduse, iar ecartamentul față/ spate a fost mărit. Din punct de vedere al designului remarcăm un cocktail de detalii de la compacta Megane și linii și proporții de la Captur și Kadjar.

Renault Scenic

Gama de propulsorare va fi comună cu a gamei Megane, francezii probabil vor oferi și o veriune XMOD, dar un Scenic cu tracțiune integrală nu cred că vom vedea. Prima generație, cu a sa versiune RX4 va rămâne, probabil, unicat. Vom reveni cu detalii pe măsură ce vor fi comunicate.

 

1 Comments

Leave A Comment