Renault Clio R.S. 16 Concept Car

Recunosc, am fost tentat să dau al titlu, unul mult mai vulgar, mult mai ”din cartier”… dar să păstrăm totuși o limită a decenței, chiar dacă cei de la Renault numai fac acest lucru.

Cei de la Renault Sport au decis să-și facă un cadou cu ocazia împlinirii a 40 e ani de la înființarea departamentului. Pentru moment, acest Clio R.S. 16 este un cadou pentru ei, mașina fiind un concept ce va debuta cu ocazia etapei de F1 de la Monte Carlo. Un Clio RS care a primit ”donații” de la ce este mai bun prin departamentul Renault Sport. Motor, cutie de viteze și punte față de la Megane RS Trophy, de la Clio R3T – mașina de raliu a primit puntea spate, de la Clio CUP a împrumutat eleronul spate… Conceptul a câștigat 6 cm în lățime și este echipat cu jante de 19 inch.

A fost un proiect realizat într-un timp record de cei de a Renault Sport. Clio R.S. 16 a fost realizat în 5 luni. Marea provocare a fost introducerea propulsorului de 2 litri de la Megane într-un loc gândit pentru motoare de maxim 1.6 litri, și adaptarea unui sistem de răcire. Evacuarea dublă a fost semnată de Akrapovik.

Noi credem că entuziasmul pe care îl va genera acest concept îi va obliga pe cei de la Renault măcar la o serie limitată, deși o producție de serie mică cred că va fi asimilată instantaneu de piață.

2 Comments

Leave A Comment