Renault-Koleos-II (10)

Renault Koleos II, Talisman-ul cu fusta ridicata

April 25, 2016
1,508 Views

Renault a avut viziune si a inceput sa mestereasca la un SUV inca de la sfarsitul anilor ’90, prezentand un concept in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2000 si, apoi, un altul, la “Mondialul Automobilului” de la Paris din 2006. Desenat de Renault si dezvoltat de Nissan, Koleos a aparut insa abia in 2008, iar in 2011 a suferit un facelift, dar niciodata nu a reusit sa iasa din anonimat, cel putin in Europa. A doua generatie Koleos insa, o face in stil mare. Renault a ridicat “fusta” Talisman-ului break la 21.3 centimetri, da sah Volkswagen-ului Touareg si o ia inaintea Skodei Kodiac si a SUV-ului “full size” Alfa Romeo.

Cu o lungime de 4.67 metri, o latime de 1.84 metri si un ampatament de 2.71 metri, Koleos II a crescut cu cativa centimetri buni fata de predecesorul sau (4.52 m lungime si un ampatament de 2.69 m), apropiindu-se de Nissan X-Trail (4.64 m lungime si un ampatament identic, de 2.71 m). Iar garda la sol s-a inaltat de la 20.5 centimetri, la 21.3 centimetri, cu 0.3 centimetri mai mare decat la “varul” japonez. Principalul beneficiar al cresterii dimensiunilor este, evident, spatiul interior si volumul portbagajului, care a ajuns la 542 litri. In comparatie, X-Trail-ul are un portbagaj de 445 litri, iar Koleos I, de 450 litri.

Galerie foto: Renault Koleos II

In ceea ce priveste stilul, asa cum am spus si cu ocazia primului teaser, Koleos II preia si interpreteaza cu rafinament si robustete stilul impunator exersat de Talisman si Megane 4. In sfarsit, constructorul francez promoveaza o imagine unitara si nimeni nu va mai putea renega originea SUV-ului Renault de segment “D”.

Infuzie de tehnologie

Renault Koleos II preia toate bunatatile de la Talisman, in ofensiva sa in acest segment extrem de sensibil si important. Scaunele fata, volanul, plansa de bord, consola centrala cu tableta de 8.7 inch integrata, sistemul multimedia R-Link 2, aproape totul a fost inspirat pentru a conferi SUV-ului un aer rafinat de berlina.

Renault Koleos II

De asemenea, Koleos II este o adevarata vitrina pentru ultimele tehnologii dezvoltate de constructorul francez. Sistemul East Break permite, de exemplu, rabatarea banchetei printr-un simplu gest, hayon-ul se deschide singur, fara a fi atins, si, in functie de versiune, sunt disponibile fel de fel de sisteme de siguranta activa, precum sistemul activ de vranare de urgenta, sistemul de monitoriza a unghiului mort, sistem de parcare automat, etc..

Galerie foto: Renault Koleos II

De la 130 CP la 175 CP si tractiune integrala

Renault Koleos II poate fi ales in cinci versiuni de motorizare, trei pe benzina si doua diesel, cu puteri intre 130 CP si 175 CP. Propulsoarele pot fi cuplate la o cutie manuala, cu sase rapoarte, sau la una automata X-Tronic, de provenienta Nissan, precum si la un sistem de tractiune integral All-Mode 4×4-i, cu trei moduri de operare: “2WD” – doar tractiune, “4WD Auto” – puterea este repartizata continuu intre punti, in functie de aderenta si “4WD Lock” – tractiune integrala permanenta cu raport fix.

Renault Koleos II

Galerie foto: Renault Koleos II

Renault Koleos II va fi produs la Busan, in Coreea de Sud, si la Wuhan, in China, si va ajunge pe piata la inceputul anului 2017. Deocamdata, Renault nu a oferit vreo informatie cu privire la preturi. Orientativ insa, putem compara preturile Renault-ului Talisman cu cele ale Volkswagen-ului Passat si aplica diferentele VW-ului Touareg. In momentul de fata, in Romania, Talisman-ul are un pret de baza de 21.800 euro, TVA inclus, Passat-ul, de 22.030 euro, TVA inclus, iar Touareg-ul, de 41.450 euro, TVA inclus. Nissan-ul X-Trail porneste de la 25.440 euro, TVA inclus.

Leave A Comment