Opel Zafira abandoneaza imaginea lui Ampera si trece la tehnologia 2.0

Dupa circa 2.7 milioane de Zafire vandute, din 1999 si pana in prezent, si la cinci ani de la lansarea pe piata a celei de-a treia generatii, Opel opereaza un facelift destul de major monovolumului cu sapte locuri. In ceea ce priveste design-ul, cea mai importanta schimbare o constituie detasarea de imaginea plug-in hybrid-ului Ampera si adoptarea unor linii in ton cu noul Astra K, model ce a castigat premiul “Masina Anului 2016”. “Revolutia” se afla, insa, in interior.

Habitaclul noului Opel Zafira a fost complet redesenat, punandu-se accentul pe egonomie si versatilitate. De exemmplu, pentru o mai buna vizibilitate, ecranul sistemului de infotainment, situat pana acum in partea de sus a consolei centrale, a fost inlocuit cu un nou ecran tactil integrat, plasat de data aceasta mai jos. Modificarea a permis si excluderea mai multor butoane, capitol la care Opel-urile din ultimii ani erau “campioane”.

Soferul si pasagerul din dreapta pot fi rasfatati de scaunele sport certificate AGR, care sunt disponibile optional, precum si de FlexRail. Acest sistem modular include un spatiu de depozitare incapator si suporturi pentru pahare ce pot glisa pe sinele de aluminiu pana la pozitia dorita, permitand utilizarea flexibila a spatiului generos dintre scaunele din fata. De asemenea, pasagerii din al doilea rand se pot bucura de sistemul unic, optional, Lounge Seating. Datorita unui sistem inteligent de pliere, spatarul scaunului din mijloc se pliaza si se roteste pentru a oferi pasagerilor de pe locurile laterale cotiere confortabile. Mai mult, acesta poate fi pliat pe spate, catre centrul autovehiculului, oferind un loc generos pentru picioare si umeri si spatiul confortabil de relaxare specific unui sedan de clasa superioara.

In ceea ce priveste tehnologia imbarcata, Zafira se conecteaza la realitate. Opel ofera doua versiuni ale sistemului de infotainment IntelliLink. R40 IntelliLink integreaza smartphone-urile in lounge-ul pentru calatorii, oferind atat compatibilitate cu Apple CarPlay, cat si cu Android Auto. Iar Navi 950 IntelliLink se adreseaza celor care vor si navigatie.

In plus, sistemul Opel OnStar este disponibil si pe noul Zafira, avand raspuns automat in caz de accident si multe alte optiuni, inclusiv Descarcare destinatie (cu Navi 950) si 4G LTE Wi-Fi Hotspot – permite conectarea a pana la sapte dispozitive, cate unul pentru fiecare dintre cele sapte persoane ce pot calatori cu masina. Acest lucru aduce un plus semnificativ pentru calatoriile in familie sau pentru profesionistii care isi doresc sa ramana conectati in timpul deplasarilor.

Leave A Comment