Audi A3 facelift 1

Matrix LED, Virtual Cockpit și alte bunătăți pentru Audi A3

April 6, 2016
1,034 Views

 

Deși varianta actuală pare a fi apărut pe piață ieri, cu toate că debutul oficial a avut loc în 2012, A3 a ajuns la mijlocul carierei și în spiritul specific constructorului german trebuia să primească îmbunătățiri semnificative. Printre acestea regăsim nu numai retușuri stilistice atât ale exteriorului cât și ale interiorului, dar și noi sisteme preluate de la frații mai mari, precum și noi motorizări.

Marea noutate la capitolul motorizări o reprezintă noul propulsor turbo pe benzină de 2 litri și 190CP, preluat de la fratele mai mare A4 cu tot cu al său cuplu de 310Nm. Cei care doresc și mai mult dinamism pot apela oricând la S3 care dispune de același motor dar cu evident mai multă putere: 310CP și 400Nm. La baza gamei se află acum noul propulsor de 1.0 litri TSI ce dezvoltă 115CP, în timp ce varianta economică o reprezintă un nou 1.6 TDI de 110CP. În același registru economic, hibridul plug-in A3 e-Tron dispune, pe lângă motorul 1.4 TSI și de un motor electric, puterea maximă a ansamblului fiind de 204CP și 350Nm. Nouă este și transmisia S-Tronic cu dublu-ambreiaj și 7 trepte (anterior era disponibilă cu 6 trepte), dar standard rămâne cea manuală cu 6 trepte. Tot opțional este disponibilă și tracțiunea integrală Quattro.

Audi A3 facelift 32

Vei putea diferenția ușor varianta facelift în special datorită noilor blocuri optice, atât frontale cât și spate, existând acum pe lista de opțiuni și sistemul Matrix LED, dar și a grilei mai pronunțate, în stilul noului A4. Lucruri importante s-au schimbat și în interior, Audi aducând pe lista de opțiuni și Virtual Cockpit ce impresionează prin display-ul de 12.3 inch, păstrând și ecranul central de 7 inch rabatabil electric pentru sistemul infotainment MMI care funcționează acum mai mult ca un smartphone, chiar dacă controlul se face de la același buton rotativ situat lângă schimbătorul de viteze. Nu este clar încă dacă Audi oferă USB și suport pentru Android Auto și Apple Car Play, acestea fiind disponibile la bordul fratelui mai mare A4.

Nici la capitolul siguranță A3 nu a scăpat fără ajustări, fiind prezente acum și sistemele de avertizare la părăsirea benzii de circulație, sistem predictiv de protecție a pietonilor, asistență la frânarea de urgență sau asistență pentru blocajele în trafic ce operează până la 64 km/h.

Audi A3 va apărea în această formă începând cu luna mai.

Leave A Comment