Dongfeng Aeolus A9, Citroën-ul C5, cu spate de Audi, ”Made in China”

March 15, 2016
1,725 Views

Dongfeng a lansat pe piața din China Aeolus A9, o limuzină bazată pe platforma Citroën-ului, cu un nume inspirat din mitologia greacă și un design amestecat, între un Toyota Camry (fața) și un Audi A6 (spatele). Mai mult, Aeolus A9 împarte aceeași linie de producție cu C5-ul. Ce nu se potrivește la una, merge la cealaltă…

Până acum șapte ani, Dongfeng făcea camioane. În 2009, însă, s-a apucat și de automobile și, ușor, ușor, și-a extins gama, intrând inclusiv într-o combinație cu Citroën. Pe de o parte, fabrica Dongfeng Peugeot Citroën face mașini pentru PSA, iar, pe de alta, constructorul chinez își dezvoltă propriile modele.

Aeolus A9 este animat de un motor turbo, de 1.8 litri, dezvoltat local de Dongfeng și PSA, care produce 204 CP și un cuplu de 280 Nm. Iar transmisia se face prin intermediul unei cutii de viteze automate, în șase trepte.

Limuzina se alătură unui alt model de origine Citroën în  gama constructorului chinez, Aeolus L6, care are la bază Citroën-ul C4.

Pe lângă cele două ”franțuzoaice”, Dongfeng mai produce A60, un fel de Hyundai Accent, și S30, un fel de Kia Rio, precum și E30L, o mașinuță electrică ce aduce cu Smart-ul, și crossover-ul AX7, care pare rezultatul unui mariaj între Ford Kuga și Toyota Rav4.

1 Comments

  1. Cit costa chinezaria?

Leave A Comment