porsche-918-rsr

Porsche va lansa 960 pentru a concura Ferrari 488 GTB

Nu am auzit prea multe despre noul model cu motor central ce urmează a fi dezvoltat de Porsche pentru a concura cu Ferrari 488 GTB, dar colegii de la Car Magazine au aflat că Porsche a înregistrat denumirea 960 în luna septembrie a anului trecut. Un oficial Porsche a declarat ulterior, la întrebarea jurnaliștilor dacă intenționează să lanseze un nou model, că nu obișnuiesc să divulge planurile de dezvoltare a altor modele dar, după cum se poate observa, există multe locuri libere în gamă dacă se raportează la concurență, locuri pe care intenționează să le ocupe în viitorul apropiat.

Astfel că un model Porsche ce va concura Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracan sau McLaren 650S nu este foarte departe și există chiar zvonuri că ar urma să fie propulsat de un motor de 3.9 litri quad-turbo ce va dezvolta în jur de 650CP. Noul motor ar urma să utilizeze și tehnologii de ultimă oră în vederea creșterii eficienței și scăderii noxelor precum un sistem care variază raportul de compresie denumit VarioCom, dar și care va ajuta modelu 960 să accelereze până la 100 km/h în 2.5 secunde.

În cazul în care zvonurile legate de acest nou model se vor transforma în realitate, nu vă așteptați ca noul model Porsche să aibă un preț mai mic de 250.000 EUR.

Leave A Comment