Opel Mokka X

Opel Mokka se prezintă cu factorul X la Geneva

February 26, 2016
956 Views

Inspirat sau nu, Opel se ia la trântă cu litera ”X” și, la fel ca alți constructori, își rebotează gama de SUV-uri și crossovere. Facelift-ul SUV-ului subcompact Mokka, a cărui premieră va avea loc în cadrul celei de-a 86-a ediții a Salonului Auto de la Geneva, este primul model Opel din suita ”4×4” care poartă noul cod de identificare.

Modificările estetice aduse micuțului Mokka nu sunt substanțiale, dar îi subliniază o personalitate mai agresivă și aventuroasă. Grila orizontală, în formă de aripă, a calandrului, blocurile optice cu tehnologie LED, care aduc cu o aripă dublă, suprafețele conturate mai precis și reducerea inserțiilor din plastic aliniază modelul la noua filozofie de design a mărcii și îi conferă o imagine mai incisivă și masculină. Trăsăturile laterale păstrează eleganța și nota sportivă, iar partea spate, cu o altă aripă dublă, induce ideea de masivitate.

Dacă la exterior facelift-ul nu sare agresiv în ochi, interiorul lui Mokka X a fost complet redesenat. Planșa de bord inspirată de Astra K este complet nouă, iar instrumentarul are un design mai simplu, mai elegant și mai précis. Consola centrală a fost complet reproiectată în jurul ecranelor tactile de 7 şi 8 inch ale sistemelor de infotainment de nouă generaţie.

Sub capotă, noul Mokka va dispune numai de motoare de ultimă generație. Cei care preferă motorina, pot alege dintre cele două versiuni ale unității de 1.6 litri (110 CP sau 136 CP). Iar benzinarii au la dispoziție noua generaţie a motorului turbo de 1.4 litri, cu injecţie directă şi putere de 152 CP, care va fi disponibilă în combinaţie cu o transmisie automată cu şase trepte, Start/Stop şi tracţiune integrală adaptivă.

Ca și în cazul Astra K, Mokka X va fi disponibil încă de la lansare cu serviciile Opel OnStar. Iar pe partea multimedia, SUV-ulețul face cunoștință cu două versiuni ale noii generaţii a sistemului IntelliLink, care aduc universul smartphone-urilor la bord prin aplicaţiile Apple CarPlay şi Android Auto.

Leave A Comment