Opel Astra K Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer – Când design-ul întâlneşte spaţiul

September 11, 2015
630 Views

În contextul unei pieţe auto din ce în ce mai dinamice, Opel şi-a încordat muşchii şi a lansat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt 2015 atât cea de-a cincea generaţie Astra hatchback, cât şi versiunea break, destinată familiştilor şi clienţilor care au nevoie de mai mult spaţiu. La fel ca versiunea cu hayon plonjat, Astra Sports Tourer are la bază o arhitectură complet nouă şi uşoară, cu o greutate mai mică cu până la 200 kg faţă de modelul anterior.

 

 

Opel Astra Sports Tourer este mai puternic, mai agil, mai eficient şi mai distractiv de condus, combinând caracterul practic cu dinamismul şi tehnologia. Design-ul atletic al caroseriei are acea tuşă de emoţie necesară pentru a scoate break-ul din mulţime. Datorită liniei uşor înclinată a plafonului, maşina pare mai lungă. Un efect amplificat şi de montantul “C” divizat. Iar partea din spate combină nivelul ridicat de funcţionalitate cu designul sportiv şi elegant.

Noul Astra Sports Tourer are aceleaşi dimensiuni ca modelul anterioar, cu o lungime de 4.702 mm, o lăţime de 1.871 mm (cu oglinzile exterioare pliate) şi o înălţime de 1.499 mm, dar oferă mai mult spaţiu pentru pasageri şi bagaje. Şoferul beneficiază de un spaţiu pentru cap mai mare cu 26 mm, iar pasagerii din spate se pot bucura de un spaţiu pentru picioare mai mare cu 28 mm. În plus, maşina oferă un volum de încărcare de până 1.630 litri (cu bacheta rabatată), datorită designului său eficient. Iar, pentru prima data în această clasă, hayonul poate fi deschis fără niciun fel de atingere sau fără a utiliza o telecomandă. În combinaţie cu funcţia de deschidere fără cheie, o simplă mişcare de “lovire” sub paraşocul spate este suficientă pentru a deschide hayonul. O altă mişcare similară de “lovire” va determina închiderea acestuia. Sistemul inteligent poate detecta orice obstacol şi opreşte mecanismul într-o situaţie de urgenţă.

Opel Astra K Sports Tourer

Paleta de motorizări cuprinde unităţi de ultimă generaţie, pe benzină sau diesel, cu o cilindree cuprinsă între 1.0 şi 1.6 litri şi puteri între 95 CP şi 200 CP.

Nivel superior de siguranţă, confort şi conectivitate

Noul Astra break stabileşte noi standarde în materie de siguranţă, infotainment şi confort. Iluminarea inteligentă cu matrice cu LED-uri IntelliLux LED  este o noutate absolută în segmentul de autovehicule compacte. Aceasta permite conducerea permanentă cu fază lungă cu funcţie anti-orbire în regim extra-urban şi dezactivează automat şi continuu LED-urile individuale la detectarea unor autovehicule care se deplasează din sens opus sau în faţa autovehiculului propriu. Astfel, sistemul preluat de la clasele superioare sporeşte siguranţa activă a tuturor participanţilor la trafic, precum şi confortul şoferului la deplasarea pe timp de noapte.

Un alt element unic în clasa compactă este Opel OnStar. Asistentul personal de service şi conectivitate este îngerul păzitor al şoferului şi al celorlalţi pasageri. În ceea ce priveşte conectivitatea, noua generaţie a sistemului de infotainment IntelliLink este compatibilă cu Apple CarPlay şi Android Auto.

Leave A Comment