Noul Citroen C3 – una dintre cele mai simpatice subcompacte

Citroen redevine o marcă îndrăzneață, care nu refuză modelelor sale un design curajos, iar noi salutăm acest lucu. Noul Citroen C3 reprezintă un salt uriaș înainte raportat la vechea generație. Noua subcompactă franceză este veselă, nonconformistă și plină de culoare. Chiar dacă unii o acuză că ar fi un C4 Cactus restilizat, de unde privim noi lucrurile nu se văd așa.

Citroen C3 a debutat în 2002, iar de atunci s-au vândut 3,6 milioane unități. Noua generație Citroen C3, este al doilea model al constructorului ffrancez care iese în public cu protecțiile de caroserie Airbump. Din punct de vedere al designului vorbim despre un mariaj între linia afișată de C1 și C4 Cactus. Modelul francez mizează pe posibilitățile de configurare. Vor fi disponibile 36 de combinații cromatice pentru exterior.

Planșa de bord este inspirată de cea de la C4 Cactus, dar propne o abordare ceva mai convențională. C3 este categoric o mașină pentru cei tineri. Citroen oferă un sistem numit ConnectedCam, sistem ce utilizeză o cameră panoramică ce poate captura imagini din interior sau clipuri video de 20 secunde și le poate urca pe rețelele de socializare. Și totul cu o simplă apăsare a unui buton.

Gama de propulsoare PureTech oferă puteri de la 68 CP până la 110 CP, iar linia BlueHDi oferă un propulsor de 75 CP și unul de 110 CP. În funcție de motorizare și nivelul de echipare ales se poate opta pentru o cutie de viteze manuală cu 5 sau 6 trepte și una automată cu 6 trepte.

Leave A Comment