Nissan a abandonat planul unui rival pentru Toyota GT 86

March 29, 2016
861 Views

Oficial, Nissan a anunțat că a abandonat ideea de a dezvolta un model ușor, cu tracțiune spate care să fie un rival pentru cuplul Toyota GT 86/Subaru BRZ. Shiro Nakamura, șeful departamentului de creație Nissan, a declar pentru AutoExpress – ”Ai nevoie de o platformă senzațională, un astfel de model trebuie să fie ușor, de mici dimensiuni și să fie accesibil publicului din punct de vedere al prețului. În realitate, o astfel de platformă nu este ușor de găsit. În plus, detaliul esențial – trebuie să fie un model cu tracțiune spate. Dacă am oferi un model cu tracțiune față am trișa. Costurile sunt uriașe pentru a dezvolta o astfel de platformă.”

În cadrul alianței Renault – Nissan există o platformă ușoară cu tracțiune spate și de dimensiuni compacte. Oficialul Nissan a respins posibilitatea utilizării noii platforme pe care va fi construit Alpine. În ADN-ul Nissan nu sunt modele cu motorul amplasat central.

Publicul a reacționat mai mult decât pozitiv la prezentarea celor două concepte iDX. Din păcate, un model de serie inspirat de cele două creații nu va exista în viitorul apropiat. Nissan se va concentra pe seria Z de modele sport și pe supercarul GT-R. Următoarea generație GT-R se mai lasă puțin așteptată, urmând a sosi undeva prin anul 2020.

Leave A Comment