Mercedes-AMG C 63 Cabriolet – se anunță o vară fierbinte

Luna martie este luna AMG, deja trei modele lansate de divizia AMG în câteva zile. A venit rândul lui Mercedes-AMG C 63 Cabriolet să se prezinte publicului. A făcut acest lucru în premieră la salonul de la New York. Americanii iubesc cilindreele mari. Sub capota noului model ce poartă semnătura AMG se află un propulsor biturbo de 3.982 cmc care oferă 476 CP între 5.500 și 6.250 rpm. Cuplul motor este de 650 Nm, livrat constant în intervalul 1.750 – 4.500 rpm. Se ajunge la 100 km/h în 4,2 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h, evident limitată electronic. Din categoria datelor în care noi nu prea credem, se află consumul mediu declarat, Mercedes anunță un consum între 8,9 și 9,3 litri. Din categoria detaliilor care nu fac bine unui model sport, aici bifăm masa modelului de 1.910 kg. Chiar și pentru un cabriolet, aproape două tone sunt cam mult.

 

 

C 63 Cabriolet va fi oferit și în versiunea ”S”, adică vorbim despre un plus și performanțe. Propulsorul livrează 510 CP și 700 Nm în aceleași intervale. Este mai rapid până la 100 km/h cu 0,1 secunde, dar mai câștigă și 15 kg.

Ultima versiunea Mercedes-AMG C 63 Cabriolet ridică numărul modelelor performante din gama C Class la 12. Vorbim despre patru versiuni de caroserie – berlină, break, coupe și cabriolet, la care adăugăm două motorizări – un V6 biturbo și un V8 biturbo, plus posibilitatea de a alege între tracțiunea integrală sau doar propulsie.

Propulsorul V8 este derivat din cel de pe Mercedes-AMG GT. Cele două turbine sunt amplasate în interiorul V-ului format de cilindri. C 63 Cabriolet nu este echipat cu noua cutie cu 9 trepte ci cu AMG SPEEDSHIFT MCT 7.

Cutia este prevăzută cu funcția ”sailing”, adică în intervalul 60-160 km/h, dacă cel de la volan nu mai apasă pedala de accelerație, motorul este decuplat de la cutia de viteze. Cutia mai oferă și programele Comfort, Sport, Sport Plus și Race. Și Sistemul de control al stabilității vine cu trei setări: “ESP ON”, “ESP SPORT Handling Mode” și “ESP OFF”.

O veste bună este că puntea spate este echipată standard cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată. Sistemul de frânare de serie este prevăzut cu discuti ventilate față de 390 mm, iar opțional pot fi comandate discuri ceramice cu diametrul de 402 mm pe față.

De apreciat faptul că Mercedes-Benz nu a renunțat la soft top, C Cabriolet conservându-și astfel gradul de șarm. Acoperișul poate fi acționat și în mers până la viteze de 50 km/h.

Leave A Comment