Mazda-MX-5RF (1)

Mazda MX-5 RF – un cocktail de targa, coupe și roadster

Salonul de la New York aduce multe premiere, poate mai multe decât ne-am fi așteptat după ce Detroit și Geneva ar fi trebit să epuizeze noutățile primei jumătăți de an.

Prima pe lista noastră este Mazda MX-5 RF. Acronimul RF se referă la ”retractable fastback”. După ce Mazda a contribuit radical la revigorarea conceptului de roadster prin generațiile MX-5 de până acum, de astăzi aduce și parfumul ”fastback”.

Cei de la Mazda au decis să ofere altceva decât un MX-5 cu hardtop care se transformă în roadster. În versiunea acoperită, MX-5 RF este un coupe cu acoperișul care curge aproape continuu spre spate. Nu putem spune că este un fastbac pur sânge, dar are suficient din parfumul unei astfel de caroserii pentru a împrumuta numele. În versiunea ”descoperită”, MX-5 RF se transformă într-un model targa. Și astfel, cu o singură versiune adăugată gamei, cei de la Mazda au reușit să implanteze micuțului MX-5 două personalită atât de diferite dar ambele cu enorm de mult șarm.

Mazda-MX-5RF (22)

Acum să vorbim și despre detalii practice. Noul model oferă același volum al portbagajului – 130 litri, acoperișul poate fi pliat în mers până la viteze de 10 km/h, iar operațiunea durează 12 secunde.

În rest aceeași gamă de propulsoare și cutii de viteze, dar un plus enorm de farmec.

Leave A Comment