From left the new Quattroporte GranLusso version and GranSport

Maserati Quattroporte isi innoieste garderoba

Noul Maserati Quattroporte nu este un nume prea vocal în segment, Ghibli mai face ceva valuri. De aceea un upgrade pare firesc pentru a crește gradul de atractivitate a berlinei italiene.

Maserati vine cu o nouă strategie pentru Quattroporte, plan ce include și noi niveluri de echipare – GranLusso și GranSport.

În trei ani și jumătate de la debut, Quattroporte a convins în 72 de țări aproximativ 24.000 clienți. Noi nu spunem că este mult sau puțin, dar dacă aruncăm o privire în curtea celor de la Porsche… lucrurile nu stau chiar așa rău pentru italieni.

Faceliftul va fi disponibil din luna aceasta. La exterior remarcăm o redesenare a spoilerului față, grila frontală este mai impunătoare. În grila frontală a fost integrat un obturator acționat electric pentru fluxul de aer. Acesta poate contribui la optimizarea profilului aerodinamic cu 10%.

La interior remarcăm noul sistem infotainment cu un touchscreen de 8.4 inch cu funcție multi touch. A fost redesenată și zona față a tunelului median, aceasta include un comutator rotativ, spașii de depozitare pentru un smartphone, dar păstrând aerul minimalist și elegant al planșei de bord. Evident, sistemul suportă atât Apple CarPlay cât și Android Auto. Modelul va primi standard următoarele sisteme de asistență: Adaptive Cruise Control cu Stop&Go, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning cu Advanced Brake Assist și Automated Emergency Braking. Opțional poate fi comandat sistemul Surround View Camera.

Cele două niveluri de echipare sunt disponibile opțional pentru motorizarea V6, fie că vorbim depre Quattroporte Diesel sau Quattroporte S. Ambele niveluri de echipare vor avea același preț. Versiunea Quattroporte GTS echipată cu propulsorul V8 twin-turbo va include standard unul dintre cele două pachete.

GranLusso se adresează celor care doresc un interior orientat mai mult spre lux, în timp ce GranSport propune, evident, o abordare sportivă. Motorizările rămân aceleași, un V8 Twin-Turbo de 3.8 litri care dezvoltă 530 CP și 710 Nm, un V6 Twin-Turbo de 3 litri realizat de Ferrari care dezvoltă 410 CP și 550 Nm și un diesel V6 de 3 litri care dezvoltă 275 CP și 600 Nm. Toate modelele sunt echipate cu o cutie automată cu 8 trepte realizată de ZF.

New Quattroporte GTS GranSport_rear-1

Leave A Comment