mercedes-sebes-9g-tronic (229)

Steaua in trei colturi straluceste la Sebes: Daimler a lansat productia 9G-Tronic, cea mai performanta cutie de viteze Mercedes

April 4, 2016
1,392 Views

Dupa mai bine de 20 de ani de “experiente” alaturi Daimler AG, Romania si Sebesul au ajuns unul dintre cele mai importante puncte de pe harta de productie a modelelor premium Mercedes-Benz. Subsidiara Daimler in Romania, Star Assembly, a lansat astazi, 4 aprilie 2016, productia celei mai performante cutii de viteze automate, 9G-Tronic. Cutia de viteze 9G-Tronic echipeaza aproape intreaga gama Mercedes, de la C-Klasse si S-Klasse, la GLE, cu tractiune spate sau integrala si motoare dispunse longitudinal.

Lansarea productiei 9G-Tronic a avut loc in prezenta noului director al reprezentantei, Falk Pruscha, a lui Markus Schafer, membru al Consiliului de administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru productie si Supply Chain Management, si a numeroase oficialitati centrale si locale, in frunte cu viceprim-ministrul, Ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc.

“Prin extinderea activitatilor de productie a cutiilor de viteze la Sebes, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil si mai efficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea productiei de cutii de viteze in Romania reprezinta o completare optima pentru activitatea noastra globala de fabricare a sistemelor de tractiune”, a declarat Markus Schafer.

Investitia in noua facilitate de productie de la Sebes, care se intinde pe o suprafata echivalenta cu cea a zece terenuri de fotbal, Daimler a investit peste 300 de milioane de euro, iar statul roman a venit cu un sprijin de 37,4 milioane de euro.

Fabrica Mercedes de la Sebes in cifre:

> 2013 – Incepe productia de cutii de viteze automate cu 5 trepte
> 2014 – Star Assembly incepe productia 7G-Tronic, cutia de viteze automata, cu 7 trepte, pentru modelele cu tractiune fata
> 2016 – Sebes-ul pune Romania pe harta celor mai importante centre Mercedes din lume prin inceperea productiei cutiilor 9G-Tronic

Peste 20 de ani de prezenta Mercedes in Romania

Daimler s-a dat pentru prima data pe mana romanilor in 1995, cand UMC Cugir a castigat un contract pentru producerea unor roti dintate si axe pentru cutiile de viteze Mercedes. Fiind multumiti de rezultatele obtinute si privind spre viitor, in 2001, nemtii au pus bazele “joint venture”-ului Star Transmission Cugir (STC). Iar in 2013, la STC a inceput productia primelor cutii de viteze automate cu 5 trepte (NAG1).

2014 a marcat intrarea Sebesului in era “dublu-ambreiaj”, cu transmisia F-DCT, si punerea pietrei de temelie pentru hala in care astazi a inceput productia 9G-Tronic.

Mai mult, chiar daca oficialii Daimler s-au ferit sa dea prea multe detalii despre cifrele de productie si planurile de viitor, se pare ca Sebesul are un loc sigur in curtea Mercedes. Potrivit unor surse neoficiale, Daimler a achizitiont de curand suprafete mari de teren in apropierea fabricii de cutii de viteze de la Sebes.

 

 

1 Comments

Leave A Comment