Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive

Daimler și Tesla au divorțat. Mercedes va construi singur bateriile și sistemele electrice

March 9, 2016
967 Views

Mariajul electric dintre Daimler și Tesla nu a durat decât șapte ani. În 2009, Daimler s-a cuplat cu producătorul american pentru a învăța de la acesta cum se fac bateriile și a lansa modele electrice sau hybrid sub brandurile Mercedes și Smart.

Dar în 2014, Daimler a vândut acțiunile Tesla, spunând că nu mai vede rostul apropierii financiare. Atunci, nu s-a vehiculat ideea divorțului, Tesla furnizând în continuare bateriile pentru modele electrice Mercedes B-Klasse și Smart Fortwo.

Timpul a trecut însă, Mercedes a învățat cam tot ceea ce avea nevoie de la Tesla, iar, de curând, Harald Kroger, responsabilul cu dezvoltarea vehiculelor electrice în cadrul Daimler, a declarat, pentru Automobilwoche, că nu mai are nevoie de Tesla, Daimler fiind capabil să producă propriile baterii și componente pentru mașinile electrice.

Electricele și, mai ales, plug-in hybrid-ele ocupă un loc fruntaș în calendarul de dezvoltare al Daimler. Gama Mercedes cuprinde și va cuprinde cinci modele ”curentate”: GLE, GLC, C-Klasse, E-Klasse și S-Klasse.

Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive

Leave A Comment