Hyundai va prezența noul Ioniq în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016

Nouă gamă Hyundai Ioniq, formată din: Ioniq Hibrid, Ioniq Electric și Ioniq Plug-in, va fi prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016. În premieră mondială, trei tipuri de propulsoare electrice sunt disponibile pentru un singur autovehicul.

”Ioniq reprezintă un pas important către viitor pentru marca Hyundai. Odată cu lansarea modelului, vom extinde gamă de autovehicule cu emisii reduse, oferind fiecărui client posibilitatea de a opta pentru diferite motorizări electrice, fără a face însă compromisuri în privință designului și confortului”, a declarat Jochen Sengpiehl, Marketing Vicepreședinte al Hyundai Motor Europa.

Versiunile Ioniq Hibrid și Ioniq Plug-in dispun de un nou propulsor Kappa 1.6 litri benzină, în patru cilindri, cu injecție directă, care oferă cel mai ridicat randament termic din clasă (40%), o putere maximă de 105 CP și un cuplu maxim de 147 Nm. Dezvoltat exclusiv pentru modelele Hyundai hibride, noul motor este cuplat cu o transmisie în șase trepte cu dublu ambreiaj (DCT), care se remarcă printr-un răspuns prompt și schimbări line ale treptelor de viteze, fiind completat de un propulsor electric.

Ioniq Hibrid este propulsat de cei 32 kw (43.5 CP) / 170 Nm ai motorului electric, alimentat de bateria litiu-ion polimer de 1,56 kwh, poziționată sub banchetă spate. Împreună cu propulsorul pe benzină de 1.6 litri, puterea totală ajunge la 103.6 kw (141 CP) / 265 Nm, cu o viteză maximă de 185 km/h și emisii mixte de CO2 de 79 g/km.

Clienții care preferă versiunea Ioniq Plug-in pot rulă în oraș aproximativ 50 de kilometri în modul pur electric. În plus, motorul electric dezvoltă 45 kw (61 CP) și este alimentat de bateria litiu-ion polimer de 8,9 kwh. În propulsie mixtă, se obțin emisii scăzute de CO2 de 32 g/km.

Hyundai IONIQ

Modelul Ioniq Electric oferă autonomie de peste 250 km, un cuplu de 295 Nm și zero emisii, cu ajutorul bateriei litiu-ion polimer de 28 kwh. Această variantă este echipată cu propulsor electric de 88 kw (120 CP), care transmite puterea către roți prin intermendiul unui reductor cu suport fix, asigurând viteză maximă de 165 km/h.

Cele trei versiuni de modele Hyundai Ioniq dispun de elemente de conectivitate, precum Apple CarPlay, Android Auto, la care se adaugă sistemul de navigație Tomtom Live și sistemul wireless de încărcare a telefonului mobil. În plus, Ioniq dispune de instrumentar de bord cu ecran TFT de 7 inch, care oferă informațiile necesare conducătorului auto.

Noul model beneficiază de cele mai recente dotări de siguranță, printre care sistemul de frânare automată la detectarea pietonilor (AEB), sistemul de asistentă la menținerea benzii de rulare (LKAS), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum și sistemul de alertă a traficului din spate (RCTA) și funcția de pilot automat.

”Încă de la lansarea primului autovehicul electric, ix35 Fuel Cell, a fost urmărit angajamentul față de protejarea mediului înconjurător. Prin dezvoltarea noului Ioniq, Hyundai devine singurul producător auto la nivel mondial care dispune de un model cu trei variante de propulsoare electrice”, a menționat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

Conferința de presă Hyundai va avea loc marți, 1 martie 2016, oră 10:30 CET (oră locală 11:30). Transmisiunea în direct va putea fi urmărită la: https://livestream.com/HyundaiEurope/GIMS2016

1 Comments

Leave A Comment