Hyundai ne pregateste ceva compact cu motor turbo de peste 250 CP

Hyundai lucrează de ceva vreme la un hot hatch compact. Deja Hyundai este o prezență puternică în motorsport, a anunțat și noua divizie ”N” care va produce versiuni performante ale modelelor din gamă… dar încă așteptăm acel prim Hyundai N.

Mult nu mai avem de așteptat, primul model urmând a fi un hot hatch bazat pe i30. Modelul se află încă în faza de dezvoltare, dar Hyundai a decis să înscrie în cursa de 24 de ore de pe Nurburgring trei modele, două derivate din modele de serie pentru a testa propulorul 1.6 Turbo și o mașină de dezvoltare pentru a testa noul propulsor 2 litri turbo.

Agregatul 1.6 Turbo se va afla sub capota unui i30 și Veloster, iar motorul de 2 litri turbo va echipa un i30 2.0 Turbo. Categoric așteptăm acest i30 2.0 Turbo, un model care promite modificări semnificative, aproximati 40% din mașină este nouă – aici includem motor, suspensie, direcție, cutie de viteze, caroserie evazată. Noul model a fost supus unui test de anduranță intensiv, mașina a acoperit în câteva săptămâni 480 tururi de circuit la Nurburgring, cei 10.000 km parcurși în regim sport fiind echivalenți cu un rulaj de 150.000 km în trafic de zi cu zi.

Hyundai promite un propulsor de 2 litri turbo care dezvoltă peste 260 CP…

97426hyu_i30_Turbo

Leave A Comment