Grupul PSA prezinta doua noi platforme pentru vehicule electrice

Grupul PSA și-a prezentat planurile pentru următorii ani, iar din acestea face parte și dezvoltarea a două noi platforme modulare care să fie baza noilor modele la nivel mondial. Noile platforme vor gîzdui atât modele cu propulsie clasică, cât și modele electrice sau plug-in hybrid. Primele modele ce vor utilizanoile platforme sunt programate pentru 2019.

Actuala platformă CMP (Common Modular Platform) dezvoltată împreună cu cei de la Dongfeng Motors este baza pentru modelele de oraș, cele compacte și pentru crossovere și SUV-uri compacte.  Noua platformă e-CMP va permite celor două părți să ofere modele mult mai spațioase, cele electrice vor avea o autonomie de până la 450 km, cu un timp extrem de redus de încărcare. PSA anunță că un minut de încărcare va fi echivalent cu 12 km rulați. Vor fi lansate 4 modele electrice până în 2021, primul ajungând pe piață în 2019.

A doua generație a Efficient Modular Platform (EMP2) va permite lansarea primului model plg-in hibrid cu propulsor pe benzină. Vor vi lansate SUV-uri și CUV-uri cu un sistem electric de tracțiune integrală, modelele oferind până la 60 km autonomie în modul EV. Vor fi lansate 7 modele plug-in hibrid, acestea putând fi încărcate complet în 4 ore.

Leave A Comment