Bollore-PSA-USA (1)

Grupul PSA dorește să intre pe piața americană

April 11, 2016
1,102 Views

La prezentarea rezultatelor financiare, Carlos Tavares – CEO PSA Group, a prezentat și planul de atac pentru următorii 10 ani, plan care include și o posibilă intrare pe piața americană.

Primul pas va presupune testarea pieții americane cu programe de car sharing și mobilitate(MaaS) din 2017, Bollore putând fi un posibil partener. Bollore este un producător francez de baterii și vehicule electrice utilizate preponderent de firme de  car sharing europene. Producătorul francez livrează mașini în America pentru compania BlueIndy care oferă un program de car sharing de modele electrice în Indianapolis.

Următorul pas al grupului PSA este de a dezvolta programele de la primul pas cu modele proprii Peugeot-Citroen. Vor fi servicii de car sharing sau leasing deținute de PSA.

Bollore-PSA-USA (2)

Tavares a infirmat cu această ocazie și afirmațiile lui Yves Bonnefont, șeful diviziei premium DS din grupul PSA, care s-a lăudat că până în 2020 dorește să comercializeze modele în 20 de urașe americane. Planurile prezentate de CEO-ul PSA nu vizează niciun pas pentru marca DS.

Peugeot s-a retras de pe piața americană în 1991, iar Citroen nu a fost niciodată prezent oficial pe această piață, vânzând modele doar prin intermediul unor dealeri privați.

Carlos Tavares dorește să reducă dependența grupului francez de piața europeană, în acest moment 62% din modelele comercializate fiind trimise pe piața bătrânului continent.

Leave A Comment