ford-20-liter-ecoblue-diesel-engine

Ford introduce noua familie de motoare diesel EcoBlue

April 27, 2016
609 Views

Ford are una dintre cele mai eficiente motoare de pe piață, familia EcoBoost de 1 litru obținând ani la rând râvnitul premiu “Motorul Anului”. În aceeași direcție se îndreaptă acum și noua gamă de motorizări diesel botezată EcoBlue, prezentată momentan doar în versiunea de 2 litri ce va echipa inițial vehiculele comerciale Transit și Transit Custom.

Motorul de 2 litri va debuta în trei variante de putere, 105, 130 și 170CP, însă mai important în segmentul comercialelor fiind livrarea cuplului iar Ford promite cu 20% mai mult cuplu încă de la 1250rpm. Și nivelul de zgomot a fost diminuat cu 4dB, iar Ford susține că, pe o piață unde 97% din vehiculele diesel emit mai multe noxe decât promit, noua unitate EcoBlue respectă în totalitate normele de poluare Euro6.

Pe viitor, Ford va veni și cu o versiune de 1.5 litri ce va echipa modelele Focus și Fiesta, dar și alte 3 versiuni de putere pentru cel de 2 litri (100, 200 și 240CP) care va echipa modele precum Mondeo sau versiunile de performanță ST.

“EcoBoost a creat un nou standard pentru motoarele pe benzină, mai mici, mai eficiente şi cu performanţe surprinzătoare. Aceeaşi obsesie de a inova pentru client stă şi în spatele noii game de motoare diesel EcoBlue. Acest nou model sporeşte eficienţa consumului şi reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 10% în cazul Ford Transit”, a declarat Jim Farley, preşedintele Ford Europa.

Leave A Comment