Ford Focus electric

Ford confirmă mașina electrică cu autonomie de 320km

Noul model Ford Focus Electric promite o autonomie de 160 km pentru 2017 față de cei 120km disponibili în prezent, dar cu toate acestea, la un preț similar modelelor Chevrolet Bolt și Tesla Model 3, Focus Electric este depășit de concurență, aici incluzând chiar BMW i3 sau Nissan Leaf.

La o primă vedere, Ford pare a fi puțin în spatele rivalilor săi, dar promite să recupereze cu 13 autoturisme noi electrice, până în 2020, iar una dintre acestea ar putea oferi o autonomie comparabilă cu Bolt și Model 3.

Luând cuvântul în cadrul conferinței Ford din această săptămână, CEO-ul Mark Fields a confirmat că Ford lucrează la o mașină electrică cu autonomie de 320km. “În mod clar avem un astfel de produs în dezvoltare”, a răspuns el când a fost întrebat dacă Ford a lucrat la o astfel de mașină. Este pentru prima dată când un oficial Ford a confirmat printr-un comentariu că se pregătește un rival pentru Bolt și Model 3, dar din păcate nu a existat nicio altă mențiune despre acest subiect. Potrivit rapoartelor, acesta ar putea fi denumit Model E, Ford blocând Tesla de la utilizarea acestui nume pentru al său Model 3. Mașina urmează a fi produsă în Mexic, fapt ce indică și faptul că mașina ar putea folosi platforma comună a următoarei generații Focus/C-Max care va fi construite, de asemenea, în Mexic, pentru piețele din America de Nord.

Leave A Comment