OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inspiratia costa: Ford a achizitionat un Tesla Model X cu 200.000$

April 21, 2016
555 Views

Ford a achiziționat un exemplar Model X în versiunea P90D cu un preț de 199.950$, ceea ce înseamnă peste 38% mai mult decât prețul de bază, cu scopul de a accelera dezvoltarea modelelor sale electrice. Achiziția este parte a strategiei de dezvoltare a vehiculelor electrice în care producătorul american intenționează să investească peste 4.5 miliarde de dolari pe parcursul următorilor ani, suma de aproape 200.000$ fiind în acest caz un chilipir dat fiind faptul că în acest fel Ford poate observa mai în detaliu tehnologiile folosite de Tesla.

Purtătorul de cuvânt al Ford, Erich Merkle, a declarat că aceasta este o practică des întâlnită în industrie, mulți producători cumpărând unele dintre primele exemplare ale concurenților pentru a le putea studia în amănunt. Versiunea P90D a Model X care a ajung în curtea Ford vine echipat și cu modul Ludicrous, ceea ce garantează un sprint până la 100 km/h în puțin peste 3 secunde.

Rămâne de văzut cât anume din tehnologiile Tesla va folosi Ford, mai ales că pe termen scurt nu are în plan automobile electrice cu autonomie comparabilă cu Tesla, ceea ce ar însemna că este mai interesat de capacitatea de conducere autonomă a Model X.

Leave A Comment