Toyota C-HR

Design-ul Toyota iese din anonimat. SUV-ul subcompact C-HR scoate sabia de samurai la Geneva

February 28, 2016
2,153 Views

Constructorul nipon poate fi ”acuzat” de multe lucruri. Că dezvoltă tehnologie, că face mașini fiabile, că e unul dintre tăticii off-road-ului… Dar, cu câteva excepții (Supra, Celica, MR2, GT86), nu poate fi acuzat că a impresionat la capitolul design. Lexus, brand-ul său premium, s-a ocupat de acest lucru. Acum însă, Toyota i-a lăsat pe samurai să se joace cu săbiile și face, la Salonul Auto de la Geneva 2016, o propunere emoționant de agresivă în segmentul SUV-urilor subcompacte cu atitudine, dominat de conaționalii Nissan Juke și Mazda CX-3. Sigur, Toyota a mai testat apele din această clasă, în 2006, cu Urban Cruiser, dar fără prea mult succes.

Design-ul avangardist al Toyotei C-HR are personalitate. Liniile tăiate agresiv, parașocul față masiv, blocurile optice față și parbrizul puternic plonjate conferă mașinii un aer sportiv distinct. Aripile evazate, suprafața vitrată laterală minimalistă și portierele spate fără mâner duc cu gândul la un coupe. Iar stopurile în formă de bumerang, eleronul spate care pare că plutește și parașocul spate proeminent îi accentuează statura impozantă.

În ceea ce privește datele tehnice, până la lansarea de la Geneva, nu se știe decât că crossover-ul urban C-HR are la bază platforma tehnică TNGA folosită Prius. Prin urmare, clar va exista o versiune hibridă, pe lângă motorizările clasice.

Leave A Comment