2017 Chrysler Pacifica Limited

Cum arată începutul de săptămână în lumea auto

Daimler are în plan deschiderea unei fabrici în Polonia pentru producția de motoare. Investiția va fi de 500 milioane euro. Uzina va produce motoare cu patru cilindri, benzină și diesel, pentru automobilele Mercedes-Benz. Producția este programată pentru 2019, iar noua unitate va însemnași cteva sute de noi locuri de muncă. Noua unitate de producție va fi construită la 430 km sud-est de Varșovia, și va reprezentat a doua unitate de producție de motoare din afara Germaniei, prima fiind în Beijing.

Fiat Chrysler Automobiles a ajuns la un acord cu Google pentru a construi împreună prototipuri de automobile autonome. Acordul specifică faptul că 100 de modele Chrysler Pacifica vor fi echipate cu tehnologie autonomă dezvoltată de Google. FCA, dintr-un colos care nu prea acorda importanță dezvoltării de tehnologii pentru viitoarele modele autonome, se plasează prin acest acord cu Google în pole position în acest sector.

Google care a acoperit până acum peste 2.25 milioane kilometri cu modele autonome a tot căutat să se asocieze cu un producător auto. Google a fost aproape de o înțelegere cu General Motors, dar nu au ajuns la un acord privind drepturile pe tehnologiile dezvoltate. Și pentru Google este un pas important, are acum acces la modelele unei alianțe ce produce pentru întreaga planetă.

Wolfganag Hatz, membru al Porsche Executive Board și coordonatorul departamentului de cercetare și dezvoltare, și-a dat demisia. O abdicare cauzată tot de scandalul dieselgate. Din 2011 lucra la Porche, dar până atunci a condus departamentul de motoare de la Volkswagen. Din septembrie, de la debutul scandalului, a fost suspendat, dar cei de la Porsche au anunțat că până acum nu s-a stabilit o legătură directă între Wolfganag Hatz și motoarele buclucașe de la VW.

Hatz a lucrat în trecut și la Audi, BMW, Opel și Fiat. Este considerat părintele motorului S14 de la BMW, cel care a fost sub capota lui BMW M3 E30. Tot el este cel care a dezvoltat modelul Porsche 911 Carrera RS 3.8. Are un rol important și în revenirea lui Porsche în competițiile de anduranță și are trecut în palmares și un proiect de propulsor F1 V12.

Guvernul francez face presiuni asupra lui renault pentru a reduce prima de 7,2 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn. Adunarea acționarilor a respins valoarea acestei prime pentru anul 2015, dar board-ul de conducere a trecut peste decizia acționarilor. Guvernul francez își permite o poziție de forță, fiind cel mai mare acționar la renault cu un procent de 18%.

BMW se confruntă cu o scădere a vânzărilor de modele i, ultimile trei luni înregistrând o scădere cu 26% a livrărilor. Nu au devenit germanii mai puțin ecologiști, ci totul se datorează anunțului făcut de autoritățile germane că vor acorda un bonus financiar celor care optează pentru un astfel de model. Pentru modele electrice, clienții germani vor primi un voucher de 4.000 euro, iar pentru plug-in hybrid de 3.000 euro. Probabil peste trei lunivom anunța un salt al comenzilor pentru modele BMW i.

Leave A Comment